Chceli by ste kúpiť starý MiG? Pomôžu vám v Albánsku

ČTK
18.2.2016 07:42

Albánsko sa pre nečakané množstvo záujemcov rozhodlo odložiť rozpredaj svojej letky bojových lietadiel. Oznámila to hovorkyňa albánskeho ministerstva obrany

Chceli by ste kúpiť starý MiG? Pomôžu vám v Albánsku
TASR

O nákup však nejavia záujem kupci žiadostiví vojnových dobrodružstiev, ale múzeá a súkromní zberatelia. Výzbroj totiž pochádza z polovice minulého storočia.

Armáda chce predať štyridsať strojov vyrobených v bývalom Sovietskom zväze a v Číne. Podľa hovorkyne Edliry Prendiovej ide o lietadlá Jak-18, MiG-15, MiG-17, MiG-19 a MiG-21 a o štyri dopravné vrtuľníky Mi-4. Lietadlá si Tirana zaobstarala pred 60 rokmi, ale za posledných najmenej desať rokov sa vraj neodlepili od zeme.

Aukcia sa mala pôvodne uskutočniť budúci pondelok 22. februára s tým, že vyvolávacia cena jednotlivých strojov mala byť 8600 až 14.800 dolárov. Pretože sa ale hlásia stále noví a noví záujemcovia z radov múzejných nákupcov a súkromných zberateľov, bol predaj odložený na neurčito.

Albánsko je od roku 2009 členom Severoatlantickej aliancie a svoju výzbroj modernizuje. Jej letecké sily v súčasnosti tvoria iba bojové vrtuľníky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok