V tureckej Ankare zabíjala bomba, premiér na summit Únie nepocestuje

17.2.2016 18:45

Najmenej 28 mŕtvych a 61 zranených si vyžiadal výbuch v centre tureckej metropoly Ankara. Podľa guvernéra hlavného mesta Mehmeta Kiliçera explodoval podľa všetkého narafičený voz s výbušninami.

Turecký premiér Ahmet Davutoglu kvôli atentátu, ktorý úrady označili za teroristický útok, zrušil cestu na summit Európskej únie. Do Bruselu mal odletieť už večer.

Turecké médiá uviedli, že explózia nastala asi 300 metrov od sídla generálneho štábu armády a pol kilometra od budovy parlamentu vo chvíli, keď okolo prechádzajúca kolóna vojenských áut zastavila na semafore na červenú. Zasiahnutý bol okrem iného autobus prevážajúci vojakov.

Medzi obeťami a zranenými prevláda vojenský personál, uviedla televízna stanica Habertürk. Na miesto zamierilo veľa sanitiek a hasičských vozidiel. Armáda označila incident za "opovrhnutiahodný a zbabelý" útok.

Úrady vydali pre médiá čiastočné spravodajské embargo, najmä pokiaľ ide o zverejňovanie snímok a presné grafické znázornenie miesta útoku, a to pre pokračujúce vyšetrovanie. Podobný zákaz bol vyhlásený už pri predchádzajúcich teroristických útokoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok