Hantuchová obhájila titul v Pattayi, vo finále zdolala Kirilenkovú

SITA
12.2.2012 14:28

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová obhájila vlaňajší titul na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov). Vo finále dvojhry v zápase výbornej úrovne si ako nasadená trojka poradila so štvorkou "pavúka" Ruskou Mariou Kirilenkovou za 3:14 h po trojsetovej bitke 6:7 (4), 6:3 a 6:3.

Hantuchová obhájila titul v Pattayi, vo finále zdolala Kirilenkovú
SITA

Hantuchová si pripísala na konto piatu singlovú trofej na okruhu WTA. V rokoch 2002 a 2007 triumfovala v kalifornskom Indian Wells, na jeseň 2007 nenašla premožiteľku v hale v rakúskom Linzi.

Bývalá svetová päťka sa stala druhou slovenskou dvojnásobnou šampiónkou v Pattayi po Henriete Nagyovej, ktorá v populárnom turistickom stredisku triumfovala v rokoch 2003 a 1997. Vtedy sa ešte hralo na antuke. Pre Hantuchovú to bolo v nedeľu 14. finále dvojhry na okruhu WTA, druhé v tomto roku. V januári na turnaji v austrálskom Brisbane nestačila zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho v rozhodujúcom súboji na Estónku Kaiu Kanepiovú. Z Pattaye si vďaka zisku titulu odnáša prémiu 37.000 dolárov a 280 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní si udrží 20. miesto.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Kirilenkovou, keď hneď v úvodnom geme stratila svoje podanie a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Kirilenková na začiatku duelu umne menila rytmus hry, mala dobrú dĺžku úderov. Hantuchová v ďalších minútach pridala na agresivite a v šiestom i ôsmom geme mala k dispozícii brejkbal, Kiriĺenková si však podržala servis. Za stavu 4:5 nevyužila Hantuchová pri podaní Rusky vedenie 40:0, v maratónskom geme však po víťaznom bekhende napokon premenila piaty brejkbal a vyrovnala na 5:5. O osude setu musel rozhodnúť až tajbrejk. Na jeho začiatku viedla Hantuchová 2:0, no Kirilenková bleskovo vyrovnala, od stavu 2:3 získala štyri body za sebou a prvý set sa stal po 72 minútach jej korisťou.

Hneď na začiatku druhého dejstva Hantuchová prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku išla do vedenia 2:0. Slovenke začali vychádzať jej obľúbené bekhendy po čiarach a v piatom geme mala šancu na dvojitý brejk. Nevyužila ho, za stavu 5:3 však opäť zobrala súperke podanie a vynútila si tretí set. Kirilenková následne požiadala o medical time out a zamierila do šatne. Hantuchovú prestávka vyviedla z miery, v úvodnom geme rozhodujúceho setu neuhrala pri svojom podaní ani fiftín, no hneď vzápätí kontrovala rebrejkom a v štvrtej hre mala tri možnosti odskočiť súperke na 3:1. Ani jednu nevyužila, za stavu 4:3 sa jej však podarilo čoraz unavenejšiu Kirilenkovú brejknúť a pri vlastnom podaní už dotiahla zápas do úspešného konca. Po víťaznom forhendovom longlajne premenila hneď prvý mečbal.    

dvojhra - finále:              
Daniela HANTUCHOVÁ (3-SR) - Maria Kirilenková (4-Rus.) 6:7 (4), 6:3, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok