Slovenskí hokejisti zdolali Bielorusko 5:1

TASR
11.2.2012 19:42

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili na turnaji BelSwissBank v bieloruskom Minsku, keď v sobotňajšom finále zdolali domáci výber 5:1.

Slovenskí hokejisti zdolali Bielorusko 5:1

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa tak radovali už z druhého turnajového víťazstva v prebiehajúcej sezóne, keď predtým triumfovali na Nemeckom pohári v Mníchove.


Už po 23 sekundách rozvlnil domácu sieť Dravecký a po dvoch rýchlych góloch Mikúša a Lapšanského viedli Slováci vo 8. minúte už 3:0. Vzápätí znížil Kitarov, ale to bolo zo strany domácich všetko. V 24. minúte pridal štvrtý gól Kudroč a v 55. minúte upravil Haščák na konečných 5:1.

Bielorusko - Slovensko 1:5 (1:3, 0:1, 0:1)
Góly: 8. Kitarov (Pavlovič) - 1. Dravecký (Kukumberg, Ružička), 7. Mikúš (Miklík, Stehlík), 8. Lapšanský (Mihálik, Haščák), 24. Kudroč (Mikúš), 55. Haščák (Lapšanský). Vylúčení: 5:11, navyše: Mihálik 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
Bielorusko: Mezin - Goroško, Korobov, Černook, Antonov, Usenko, Kosťučenok, Stasenko - Kaľužnyj, Koľcov, Stepanov, Kovyršin, Kolosov, Božko, Zacharov, Kitarov, Pavlovič, Stefanovič, Protasenja, Dudko, Drozd
Slovensko: Hudáček - Baranka, Sersen, Stehlík, Kudroč, Mihálik, Tabaček, Švarný, Hruška - Ružička, Kukumberg, Dravecký - Špirko, Mikúš, Miklík - Haščák, Bližňák, Lapšanský - Hovorka, Bulík, Rapáč

Slováci udreli už po 23 sekundách, keď po Kukumbergovej prihrávke od ľavého mantinelu vypálil Dravecký a prekvapil domáceho Mezina. Hostia predvádzali rýchly, ofenzívny hokej aj v ďalších minútach a súpera zatlačili do obrany. Mezin kapituloval druhýkrát v 7. minúte, keď Mikúš zblízka dorazil Miklíkov pokus a o 22 sekúnd bolo už 3:0 zásluhou Lapšanského. Slováci sa však príliš radovali a nedali si pozor na zadné vrátka. O 20 sekúnd neskôr po prečíslení dvoch na jedného znížil Kitarov. Vzápätí išiel na trestnú lavicu za sekanie Ružička, Bielorusi však ideálnu šancu na kontaktný gól nevyužili. V 15. minúte sa pred bieloruskou bránkou strhla menšia šarvátka a na trestnú išli Mikúš a Kosťučenok.


Aj úvod druhého dejstva patril zverencom trénera Vladimíra Vůjteka. Najprv sa v obrovskej šanci ocitol Špirko, z tesnej blízkosti proti Mezinovi ešte neuspel, no v 24. minúte bieloruský brankár kapituloval. Mikúš vyhral buly a Kudročova delovka od modrej si našla cestu do siete - 4:1. V 8. minúte Miklík šikovne vypichol puk jednému z domácich obrancov, potiahol ho do útočného pásma, kde mu do tandemu nakorčuľoval Mikúš, ale Mezin tentokrát zachránil. Vůjtekovi zverenci diktovali tempo hry aj naďalej a útoky súpera sa rozbíjali na pevne defenzíve. Slováci hrali s rozvahou, dopredu sa už príliš nehrnuli a tak tempo hry výrazne upadlo.


Záverečná časť začala presilovkou domácich, ale Slováci bránili bezchybne a Hudáček musel zasiahnuť iba raz. V 45. minúte zakombinoval tretí slovenský útok a Mezin musel zachraňovať po strele Bližňáka. Bezzubí Bielorusi nenašli recept na slovenskú defenzívu a do útočného pásma sa dostávali len vďaka nahodeným pukom. Slováci hrali s chuťou a v 55. minúte pridali piaty gól, keď Haščák zachytil pomalú rozohrávku domácich a individuálnu akciu zakončil strelou do pravého rohu Mezinovej bránky. Bielorusi si v samom závere ešte zahrali presilovku o dvoch hráčov, ale skóre sa už nemenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok