Policajtovi, ktorý fajčil v reštaurácii, hrozí trestné stíhanie

TA3, TASR, foto: blog.sme.sk
3.10.2011 19:20

Sekcia kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR začala konanie voči policajtovi, ktorý podľa medializovaných informácií počas služby fajčil v jednej z bratislavských reštaurácií.

Policajtovi, ktorý fajčil v reštaurácii, hrozí trestné stíhanie

Hrozí mu trestné stíhanie vo veci zneužívania právomoci verejného činiteľa. O výsledkoch vyšetrovania bude sekcia informovať po jeho skončení. Informovala o tom dnes Lucia Garajová z Kancelárie ministra vnútra SR.
Šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic v reakcii na prípad uviedol, že arogantné zneužívanie moci nebude nikdy tolerovať. "Policajti by mali slušným ľuďom pomáhať a chrániť ich. V opačnom prípade kazia dobré meno polície," dodal.

Na prípad, ktorý sa stal cez víkend, upozornil Michal Drotován vo svojom blogu zverejnenom na internetovej stránke denníka SME. Píše v ňom, že policajt Odvodného oddelenia PZ Staré Mesto - východ nielenže fajčením v reštaurácii, kde je to zakázané, porušil zákon, ale následne ho aj bezdôvodne buzeroval a zastrašoval.

"Počas obeda som zacítil štipľavý dym z cigariet napriek tomu, že reštaurácia riadne označila podľa zákona priestor ako nefajčiarsky na viditeľnom mieste. Väčšie prekvapenie však bolo, že jediným fajčiarom v celej reštaurácii bol príslušník Policajného zboru SR v uniforme a teda v službe," uviedol na blogu. Pripomenul zároveň, že za tento priestupok je možné podľa zákona udeliť pokutu do výšky 331 eur.

Drotován si fajčiaceho policajta aj s jeho kolegami vyfotil, tí následne odišli von, kde si na neho počkali. Vypýtali si od neho občiansky preukaz, no keďže bloger doklad pri sebe nemal, naložili ho do policajného auta a previezli na policajnú stanicu. "Na chodbe - nachádzali sa tam aj ďalší ľudia - som im musel nadiktovať všetky osobné údaje vrátane rodného čísla a mien otca a matky. Po desiatich minútach a krátkej porade ma pustili von," opísal Drotován v blogu. Dodal, že takýmto postupom obmedzili policajti jeho osobnú slobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok