Exstarostu Kojšova obžalovali z podvodu, dôvodom sú eurofondy

TASR
3.2.2016 10:47

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Maroš Žilinka podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na exstarostu obce Kojšov Rudolfa Kušníra pre obzvlášť závažný zločin subvenčného podvodu a zločin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev.

Exstarostu Kojšova obžalovali z podvodu, dôvodom sú eurofondy
SITA/AP

Obvinený ako starosta obce Kojšov na základe zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s Ministerstvom hospodárstva, zastúpeným SARIO, v septembri 2008 a vo februári 2009 troma žiadosťami o platbu požiadal SARIO o preplatenie stavebných prác na stavbe Výrobné haly Píla – Kojšov.

"K žiadostiam predložil faktúry za vykonané práce podľa súpisu prác a dodávok, hoci tieto nezodpovedali realite, pretože stavebné práce a dodávky v skutočnosti neboli zrealizované v deklarovanom rozsahu, čo bolo potvrdené znaleckým skúmaním," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Tökölyová.

Ministerstvu hospodárstva tak vyplatením neoprávnene uplatnených výdavkov spôsobil škodu. "Ide o škodu v celkovej výške 486.802,72 eura, z ktorej pomerná časť poskytnutá z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje 270.206,68 eura a pomerná časť poskytnutá zo štátneho rozpočtu SR dosiahla 216.596,04 eura," dodala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry. Obvinenému v prípade odsúdenia hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok