Slovenskí hokejisti otočili zápas so Švajčiarskom a sú vo finále

TASR
10.2.2012 16:02

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v úvodnom zápase turnaja BelSwissBank v bieloruskom Minsku nad Švajčiarskom 3:1 a v sobotu si zahrajú vo finále. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka čakali na súpera z večerného duelu domáceho Bieloruska s Nemeckom.

Slovenskí hokejisti otočili zápas so Švajčiarskom a sú vo finále
SITA

Slováci prehrávali ešte päť minút pred koncom 0:1, no v rozpätí tridsiatich sekúnd otočili skóre a v 60. minúte pridali tretí gól do prázdnej bránky Švajčiarov. Motorom zvratu bol center druhého útoku Juraj Mikúš, ktorý strelil dva góly a na víťazný prihral Rastislavovi Špirkovi.

Úvod zápasu veľa vzruchu nepriniesol, mužstvá sa iba oťukávali a brankári veľa práce nemali. Prvú vážnejšiu príležitosť mali Švajčiari, keď v 12. minúte išiel na trestnú nováčik Richard Rapáč. Slováci sa v oslabení ubránili a následne si sami zahrali v početnej výhode. V 16. minúte mali dokonca krátku presilovku o dvoch hráčov, no švajčiarsky brankár Stephan svoj tím podržal.

Nedisciplinovanosť na oboch stranách pokračovala aj v druhej časti. Už v 24. sekunde išiel na trestnú slovenský kapitán Baranka, no po minúte ukončil švajčiarsku presilovku faulom Gardner. Helvéti boli o niečo aktívnejší a častejšie ohrozovali slovenskú bránku, Hamerlík však svojich spoluhráčov podržal. Zverenci trénera Vůjteka mohli udrieť počas dvoch následných presiloviek, no neskórovali a tak prišiel trest. Tri minúty pred koncom druhého dejstva sa po Bezinovej prihrávke dostal k puku Brunner a otvoril skóre duelu - 1:0.

Slováci sa v záverečnom dejstve snažili o vyrovnanie. Švajčiari dlho tesné vedenie kontrolovali, no potom prišla 56. minúta a vynikajúci obrat Slovákov. Najprv sa po Draveckého asistencii presadil Mikúš a necelých 30 sekúnd na to otočil na 2:1 v prospech Slovákov Špirko. Švajčiari mali v závere ešte k dispozícii presilovú hru a odvolali aj brankára. Namiesto vyrovnania však prišiel tretí gól Slovákov do prázdnej bránky, o ktorý sa postaral opäť Mikúš.

Švajčiarsko - Slovensko 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Góly: 37. Brunner (Bezina, Wick) - 56. Mikúš (Dravecký), 56. Špirko (Mikúš, Miklík), 60. Mikúš (Mihálik, Miklík).
Vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Švajčiarsko: Stephan - Bezina, Du Bois, Grossmann, Helbling, Ramholt, Seger, Vauclair, Von Gunten - Monnet, Ambühl, Stancescu, Wick, Bieber, Liniger, Brunner, Schnyder, Sciaroni, Bürgler, Gardner, Romy, Šimek     

Slovensko: Hamerlík - Baranka, Sersen, Stehlík, Kudroč, Mihálik, Tabaček, Švarný, Hruška - Ružička, Kukumberg, Dravecký - Špirko, Mikúš, Miklík - Hovorka, Bližňák, Lapšanský - Haščák, Bulík, Rapáč

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok