Ruské lietadlo narušilo turecký vzdušný priestor, Ankara si predvolala veľvyslanca

TASR
30.1.2016 17:55

Turecký rezort diplomacie informoval, že ruské lietadlo, napriek varovaniam, narušilo turecký vzdušný priestor. Turci varujú pred následkami.

Turecké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že si predvolalo veľvyslanca Ruska v Ankare po tom, ako ruské vojenské lietadlo v piatok napriek viacerým varovaniam narušilo vzdušný priestor Turecka.

Vo vyhlásení tureckého rezortu diplomacie sa uvádza, že ruské lietadlo dostalo pred vstupom do tureckého vzdušného priestoru varovania v ruskom i anglickom jazyku, informovala agentúra AP.

Vyhlásenie tiež obviňuje Rusko z eskalácie napätia a dodáva, že Rusko bude brané na zodpovednosť za prípadné "katastrofálne" následky.

Ruské ministerstvo obrany poprelo tvrdenia Turecka, že jeho vojenské lietadlo opätovne narušilo turecký vzdušný priestor.

"Vyhlásenia tureckej strany o údajnom narušení (tureckého) vzdušného priestoru ruským lietadlom Su-34 sú čistou propagandou," vyhlásil hovorca ruského ministerstva generálmajor Igor Konašenkov, ktorého citovala agentúra Reuters.

V novembri turecké sily zostrelili ruské vojenské lietadlo, ktoré podľa Turecka narušilo jeho vzdušný priestor na hranici so Sýriou, čo vyvolalo krízu vo vzťahoch medzi oboma krajinami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok