Belousovová: Matovič by mal na detektore povedať, či neokradol štát

TASR
10.2.2012 11:26

Do série otázok, ktoré chce Igor Matovič (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti) položiť sám sebe pri vyšetrení na detektore lži, by mala byť zaradená aj jedna, ktorá by sa týkala toho, či pri dovoze tlačiarenského stroja neošmekol štát na daniach. Pre TASR to povedala poslankyňa, predsedníčka strany Národ a spravodlivosť (NaS) Anna Belousovová.

Belousovová: Matovič by mal na detektore povedať, či neokradol štát
SITA

"Doviezol na Slovensko rozmontovaný tlačiarenský stroj. Jedna otázka by sa teda mohla týkať daní, či nikdy neošmekol Slovensko na daniach," dodala Belousovová na margo kauzy, keď dovoz tlačiarenského stroja z čias Matovičovho podnikania preveroval daňový úrad.

Vzhľadom na to, že líder OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností (OĽaNO) avizuje, že sa nechá preveriť vo viacerých otázkach, podľa Belousovovej by sa mohol venovať aj kauze dvadsaťmiliónového úplatku v eurách, ktorý mal podľa pôvodne medializovaných informácií niekto ponúkať Obyčajným ľuďom na jeseň roku 2010. "Najskôr lietal pred kamerami a hovoril o tom a nakoniec vyhlásil, že to bol žart jeho kamaráta," pripomenula Belousovová.

Spôsob, akým Matovič vytlačil časť osobností z vlastnej kandidátky, Belousovová neschvaľuje. "Je to lacný populizmus," povedala.

Dodala, že ona osobne považuje za otázny aj spôsob, akým sa Matovič vôbec do parlamentu dostal. "Oni vznikli ako skupina už dávno pred voľbami v roku 2010 a išli do volieb na kandidátke liberálnej SaS, strany, ktorá podporuje manželstvá homosexuálov a fajčenie marihuany. Matovič sa pritom vraj hlási ku kresťanským hodnotám. Aký je charakter človeka, ktorý ide na kandidátke niekoho, čo má absolútne iné názory? To svedčí o tom, že využije všetko a svedčí to o nedostatku charakteru," vyhlásila Belousovová.

Líder OĽaNO Igor Matovič postavil minimálne dvoch svojich kandidátov, Vladimíra Palka (KDS) a Petra Zajaca (OKS) pred ultimatívnu požiadavku ísť odpovedať na detektore lži na otázku, či niekedy v živote vzali úplatok. On sám bol ochotný ísť tiež, tvrdil, že nikdy úplatok nevzal, ani nedal. Matovič neskôr pod tlakom médií priznal odovzdanie čiastky päťtisíc korún lekárovi, tvrdil však, že to bolo v čase, keď takýto krok nebol trestný.

Naďalej je presvedčený, že detektorom lži prejde a uvažuje o sérii viacerých otázok. Nespokojní predstavitelia OKS a KDS, ktorí mali v predčasných parlamentných voľbách kandidovať vo farbách hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, oznámili odchod z kandidátky 7. februára.

Spolu s nimi nebudú kandidovať ani Martin Mojžiš, Eugen Korda, Štefan Bučko a Dagmar Babčanová. V tento deň išlo o 24 ľudí, do budúcnosti Matovič nevylúčil, že sa miesta na kandidátke vzdajú aj ďalší. Dôvodom je verejná Matovičova výzva, aby Peter Zajac (OKS) a Vladimír Palko (KDS) absolvovali vyšetrenie na detektore lži s otázkou, či niekedy vzali úplatok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok