Raonic sa stal prvým Kanaďanom v semifinále Australian Open

TA3 TASR
27.1.2016 15:54

Do elitného kvarteta mužského singla sa v Melbourne prebojoval aj Milos Raonic, ktorý sa stal historicky vôbec prvým Kanaďanom v semifinále Australian Open.

Prvý Kanaďan v najlepšej štorke

Kanadský tenista Milos Raonic postúpil do semifinále grandslamového turnaja Australian Open v Melbourne. V stredajšom štvrťfinále ako nasadená trinástka zdolal Francúza Gaela Monfilsa v štyroch setoch 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Dvadsaťpäťročný Raonic potvrdil výbornú formu, keď v novom roku ešte neprehral. Ťažil z kvalitného servisu, presných forhendových úderov a napokon sa stal prvým Kanaďanom, ktorý v Melbourne Parku postúpil medzi najlepšiu štvorku. Svoju víťaznú sériu natiahol na deväť duelov a prebojoval sa do druhého semifinále na grandslame v kariére, keď v roku 2014 bol medzi elitným kvartetom na Wimbledone.

Vo finálne proti Murraymu

V boji o finále nastúpi Raonic v piatok proti Britovi Andymu Murraymu. Vzájomná bilancia oboch tenistov je vyrovnaná 4-4. "Čaká ma veľká výzva a náročný duel. Na kurte vydám zo seba všetko a verím, že na súpera nájdem recept. Tuším, čo by na Murrayho mohlo platiť," povedal Raonic pre kanadskú televíziu TSN.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Milos Raonic (13-Kan.) - Gael Monfils (23-Fr.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok