Britské médiá špekulujú o konci van Gaala, vedenie ManUtd to poprelo

TA3 TASR
26.1.2016 22:53

Vedenie anglického futbalového klubu Manchestru United poprelo informácie o tom, že tréner Louis van Gaal ponúkol po domácej prehre so Southamptonom svoju rezignáciu. Pre agentúru Reuters to povedal zdroj blízky klubu z Old Trafford.

Podľa správ z portál theguardian.com mal holandský kormidelník ponúknuť svoje odstúpenie, no výkonný viceprezident Ed Woodward ho údajne presvedčil, aby si svoje rozhodnutie rozmyslel a prediskutoval ho s rodinou.

Šesťdesiatštyriročný kormidelník zamieril do rodnej krajiny na narodeniny svojej dcéry. Podľa informácií denníka sa mal opäť pripojiť k mužstvu na tréningu a po ňom diskutovať s vedením o svojom zotrvaní pri kormidle "červených diablov".

United neprežívajú najlepšiu sezónu, po 23. kole im patrí až piata priečka v ligovej tabuľke, pričom na vedúci Leicester strácajú už desať bodov.

Špekulácie britských médií o odvolaní van Gaala pretrvávajú niekoľko týždňov. Hoci v uplynulom období United niekoľko dôležitých zápasov výsledkovo zvládli a gólovo sa chytil aj kapitán tímu Wayne Rooney, na úspešné pokračovanie výsledkovej série to nestačilo. Fanúšikovia van Gaalovi dlhodobo vyčítali nudný herný prejav tímu, ktorého najväčším problémom bola gólová koncovka. Uplynulých dvadsať duelov Manchestru vo všetkých súťažiach prinieslo až deväť remíz, z toho šesť s bezgólovým skóre. Tím navyše päťkrát ťahal za kratší koniec a len v šiestich dueloch sa tešil z triumfu, aj to vo víťaznom súboji strelil maximálne dva góly.

Návratu do boja o trofeje nepomohlo ani veľké letné nakupovanie. ManU na prestupovom trhu dominoval, keď tím posilnili Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneirderlin, Memphis Depay, Matteo Darmian či talentovaný Francúz Anthony Martial. United nesplnili hneď prvý základný cieľ, ktorým bol postup do vyraďovacej fázy LM, navyše vypadli aj v osemfinále Ligového pohára a v najvyššej Premier League sa výrazne herne aj výsledkovo trápia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok