Polícia rozbila veľkú sieť obchodníkov so ženami, operovala aj na Slovensku

TA3
26.1.2016 18:17

Polícia z Albánska, Talianska, Slovenska a Belgicka spoločne rozbila sieť obchodníkov so ženami. Zatkli pri tom 17 Albáncov, ktorí sú podozriví, že sa do tejto trestnej činnosti zapojili. Informovala o tom agentúra AFP.

Polícia rozbila veľkú sieť obchodníkov so ženami, operovala aj na Slovensku
TASR

Zatýkalo sa pri spoločnej operácii policajtov štyroch štátov, v ktorých sieť pôsobila. V Taliansku bolo zadržaných 11 odhalených členov tejto zločineckej organizácie, ďalších päť v Albánsku a jeden na Slovensku.

"Táto kriminálna sieť je obvinená z pašovania žien z rôznych krajín východnej Európy do Talianska, do oblasti Milána, za účelom ich sexuálneho vykorisťovania," povedal v Tirane hovorca albánskej polície Gentian Mullai.

Ilegálni obchodníci lákali ženy v Albánsku a v niektorých ďalších východoeurópskych krajinách na sľub, že im na Západe zoženú prácu. Neskôr ale boli ich obete prinútené k prostitúcii.

Podľa informácií medzinárodných mimovládnych organizácií sú v rôznych západoeurópskych krajinách nútnené k prostitúcii tisíce žien pochádzajúce z východnej Európy a z Afriky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok