Serena Williamsová a Radwaňská prvými dvomi semifinalistkami

TASR
26.1.2016 08:46

Americká tenistka Serena Williamsová a Poľka Agnieszka Radwaňská utvorili prvú semifinálovú dvojicu v ženskom singli na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Zdolala Šarapovovú

Američanka v pozícii obhajkyne titulu a nasadenej jednotky zdolala vo štvrťfinále Rusku Mariu Šarapovovú 6:4, 6:1 a natiahla víťaznú sériu proti turnajovej päťke už na 18 zápasov. Radwaňská si ako nasadená štvorka poradila so Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou 6:1, 6:3.

Mladšia zo sestier Williamsových postúpila medzi elitné kvarteto v Melbourne Parku siedmykrát v rade. Už iba dve víťazstva ju delia od toho, aby získala 22. singlovú grandslamovú trofej a vyrovnala zápis Nemky Steffi Grafovej.

Svetová jednotka, ktorá sa v dueli so Šarapovovou nechala dvakrár ošetrovať, zahrala 31 winnerov vrátane 13 es a štyrikrát prelomila podanie súperky. Serena je na tohtoročnom Australian Open "katom" ruských tenistiek. V 3. kole urobila krátky proces s Dariou Kasatkinovou, v osemfinále poľahky prešla cez Margaritu Gasparjanovovú.

V úlohe favoritky

Po siedmom triumfe nad Šarapovovou na grandslamovej pôde netajila spokojnosť. "Bol to zápas, ktorý sa vyznačoval veľmi veľkou intenzitou. Maria vám na kurte nikdy nič nedaruje, vždy do toho poriadne páli. V druhom sete som musela pridať na agresivite. Práve tento spôsob hry mi v Melbourne v tomto roku prináša úspech," povedala pre akreditované médiá skúsená Američanka, ktorá pôjde do semifinálového súboja s Radwaňskou v úlohe favoritky.

S Poľkou má totiž bilanciu 8:0. Vlaňajšia víťazka MS WTA Tour v Singapure bola medzi najlepšou štvoricou na Australian Open aj v roku 2014, v dueli o postup do finále však podľahla Slovenke Dominike Cibulkovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok