Každý, kto mohol, kopol do Siete, tvrdí Hrnčiar. Strana chce Procházku za premiéra

TASR
24.1.2016 15:40

Snahou strany Sieť je získať v marcových parlamentných voľbách taký mandát od ľudí, aby mohli zostaviť vládu, a aby sa líder strany Radoslav Procházka stal jej predsedom.

Každý, kto mohol, kopol do Siete, tvrdí Hrnčiar. Strana chce Procházku za premiéra
SITA/Marko Erd

Sieť: Smer nevie riešiť problémy v školstve

"Súčasný pán premiér si potrebuje oddýchnuť v opozícii. Za osem rokov Smer-SD ukázal, že nevie riešiť problémy v školstve a zdravotníctve. A nie je dôvod na to, aby sme si mysleli, že to po 5. marci dokáže. A my chceme dokázať, že to vieme urobiť my," uviedol v diskusnej relácii TA3 V politike podpredseda mimoparlamentnej Siete Andrej Hrnčiar.

Upozornil, že tohtotýždňovými témami, akými bolo financovanie predvolebnej kampane Siete, na ktoré poukázal líder mimoparlamentného hnutia SME RODINA Boris Kollár, či vyhlásenie Radoslava Procházku pre televíziu Markíza, v ktorom pripustil možnosť spolupráce so Smerom-SD, sa prekryli najväčšie problémy Slovenska.

"Namiesto toho, aby sa riešili závažné problémy napríklad učiteľov a zdravotných sestier, si tento týždeň každý, kto mohol, kopol do Siete," dodal s tým, že ich strana od začiatku nevylučuje zo spolupráce nikoho.

SKOK je pripravený spolupracovať s každým

Hrnčiar zopakoval, že základnou podmienkou na to, aby po marcových voľbách išli na rokovania o zostavení budúcej vlády, je akceptovanie dvoch podmienok, a tými sú presadenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného života.

Predseda mimoparlamentnej strany SKOK Juraj Miškov nerozumie tomu, prečo je také ťažké pre jednotlivé politické subjekty jasne deklarovať, s kým chcú po voľbách spolupracovať. Potvrdil, že program SKOK-u chce presadiť s každým, kto vyhrá voľby. "A pravda je taká, že voľby vyhrá Smer-SD napriek škandálom, ktoré sú každý deň v médiách. Pokiaľ bude Smer-SD zostavovať vládu, tak je našou povinnosťou akceptovať rozhodnutie ľudí," podčiarkol s tým, že ak chce SKOK zrealizovať dobré návrhy zo svojho programu, tak je pripravený spolupracovať, až na extrémistické strany, s každým, teda aj so súčasnou vládnou stranou.

Hrnčiar opätovne poznamenal, že sa budú snažiť získať taký mandát od voličov, aby mohli Smer-SD vymeniť. Poukázal na to, že Sieť je s ním v politickej vojne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok