V kanadskej škole sa strieľalo, hlásia obete aj zranených

ČTK
22.1.2016 23:42

Pri piatkovej streľbe v škole a na ďalšom mieste v odľahlej domorodej komunite La Loche v kanadskej provincii Saskatchewan zomreli štyria ľudia a ďalší utrpeli zranenia. Oznámila to polícia.

Útočník zastrelil svoju dcéru

Dodala, že zadržala podozrivého, ktorý je teraz vo väzbe. Podobné udalosti sú v Kanade pomerne nezvyčajné, v krajine platia prísnejšie pravidlá pre držanie strelných zbraní ako v susedných Spojených štátoch. Najhorší prípad streľby na škole v Kanade sa stal v roku 1989, kedy bolo v Montreale zabitých 14 študentov, píše agentúra Reuters.

Starosta La Loche Kevin Janvier podľa agentúry AP uviedol, že útočník v piatok zastrelil jeho 23-ročnú dcéru Máriu, ktorá bola učiteľkou. "Doma zastrelil dvoch svojich bratov a vydal sa do školy," dodal. Školu v La Loche podľa serveru BBC navštevuje zhruba 900 detí od predškolského veku až po dvanástu triedu, čo je posledná trieda strednej školy.

 

Nočná mora

"Toto je najhoršia nočná mora rodičov," vyhlásil kanadský premiér Justin Trudeau, ktorý je teraz na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose. Premiér pôvodne hovoril o piatich mŕtvych, polícia však toto číslo neskôr opravila. Podľa polície nie je jasné, koľko ľudí utrpelo zranenia. Premiér skôr uviedol, že dvaja ľudia sú v kritickom stave.

Jeden zo žiakov desiateho ročníka povedal televízii CBC, že počul väčší počet výstrelov. "Utekal som preč zo školy. Bolo tam veľa kriku, padlo asi šesť, sedem výstrelov, než som sa dostal von," povedal.

"Slová nedokážu vyjadriť môj šok a zármutok spôsobený hroznými udalosťami v La Loche. Vo svojich myšlienkach a modlitbách som so všetkými obeťami, ich rodinami a priateľmi a so všetkými ľuďmi v tejto komunite," uviedol premiér provincie Saskatchewan Brad Wall.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok