Sagan tretí v 5. etape na Okolo Kataru

SITA, TA3
9.2.2012 19:38

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v štvrtkovej 5. etape na pretekoch Okolo Kataru vynikajúce tretie miesto. Víťazom sa stal úradujúci majster sveta Mark Cavendish, pre ktorého to bol druhý etapový triumf v dúhovom drese šampióna i v novom tíme Sky.

Pred 22-ročného Sagana sa v závere 160 km dlhej trate s cieľom v Al Khor Corniche dostal aj jeho tímový kolega Daniel Oss.

"Som nesmierne rád, že sme sa rehabilitovali za predchádzajúce dve etapy. Dnešná predposledná etapa bola celkom v pohode, išlo sa vo veľkom tempe. Sem - tam som sa obával, že sa pelotón kvôli vetru znova roztrhne, ako dve etapy predtým, ale napokon sme to v tíme skvele ustáli a udržali sme sa do posledných chvíľ v hlavnom pelotóne. Aj z tohto hľadiska bol záverečný špurt značne náročný, nehovoriac o tom, že sa to v posledných metroch doslova mlelo zľava doprava a bolo to veľmi nebezpečné. Pravdupovediac, nemám v obľube takéto špurty, ale zvládli sme to spoločne s kolegom Danielom Ossom, ktorý mi chcel veľmi pomôcť. Rozišiel mi to v závere dobre, ale nakoniec to dopadlo tak, že Daniel išiel doľava a mňa to nejako vyhodilo doprava, takže sme špurtovali každý za seba. Víťaz Cavendish bol však lepší, vyhral s prehľadom, ale v tíme sme spokojní, že sme boli dvaja na stupni víťazov," uviedol 22-ročný Sagan prostredníctvom manažéra Jozefa Korbela.

Pozíciu lídra si aj po štvrtku udržal Belgičan Tom Boonen zo zoskupenia Omega Pharma-QuickStep, Peter Sagan sa posunul na 42. pozíciu. Mladému slovenskému pretekárovi sa darí v bodovacej súťaži, v ktorej mu patrí 5. miesto.

Výsledky:
5. etapa (Camel Race Track - Al Khor Corniche, 160 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Sky Procycling 3:30:40 h, 2. Daniel Oss (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. PETER SAGAN (SR) Liquigas-Cannondale, 4. John Degenkolb (Nem.) Project 1t4i, 5. Rüdiger Selig (Nem.) Kaťuša, 6. Allan Davis (Aus.) GreenEdge Cycling Team - všetci rovnaký čas ako víťaz
Poradie po 5. etape: 1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quick Step 13:21:30 h, 2. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda +31 s, 3. Juan Antonio Flecha (Šp.) Sky +34, 4. Gert Steegmans (Belg.) Omega Pharma-Quick Step +36, 5. Bernhard Eisel (Rak.) Sky +45, 6. Tom Veelers (Hol.) Project 1t4i +1:00 min, ... 42. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +3:41

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok