Čestným hosťom ME v krasokorčuľovaní bude Jozef Sabovčík

TA3 SITA
21.1.2016 21:09

Aj na legendárneho Jozefa Sabovčíka sa môžu tešiť fanúšikovia, ktorí sa budúci týždeň prídu do Bratislavy pozrieť na európsky šampionát v krasokorčuľovaní.

Bronzový medailista

Čestným hosťom bratislavských majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní bude Jozef Sabovčík. "Ide o nášho posledného medailistu. Veríme, že aj jeho účasť v Bratislave prenesie na našich reprezentantov športové šťastie," povedal predseda organizačného výboru šampionátu Martin Letenay. Aktuálne 52-ročný bratislavský rodák sa v minulosti stal dvakrát majstrom Európy v krasokorčuľovaní, naposledy v Kodani 1986.

Práve na spomenutých ME sa stal Sabovčík prvým krasokorčuliarom, ktorý previedol štvoritý skok - tulup. Bronzový medailista zo ZOH 1984 v Sarajeve príde do Bratislavy s celou rodinou a okrem autogramiády sa možno predstaví aj na záver šampionátu v exhibícii. Práve v nedeľu 31. januára 2016 v deň exhibície uplynie presne 30 rokov od spomenutého premiérového štvoritého skoku.

Mesto Bratislava na čele s primátorom Ivom Nesrovnalom má radosť z konania podujatia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. "Pre Bratislavu je veľkou cťou, že sa opäť stane hostiteľom takého významného podujatia. Bratislava má tradíciu špičkového športu a krasokorčuľovania. Sme radi, že sa ME vracajú do Bratislavy. Chceme podporiť šampionát a ponúkame bezplatnú MHD. V deň platnosti vstupenky budú mať diváci jazdy zadarmo, takisto aj všetci akreditovaní účastníci podujatia. Chceme tým podporiť dopravu, aby všetci nechali svoje autá doma. Navyše tým odbremeníme organizátorov od problémov s parkovaním. Odhadujeme, že pôjde približne o dotáciu pre dopravný podnik okolo 5000 eur," povedal Ivo Nesrovnal, podľa ktorého dopravný podnik bude situáciu s presunom návštevníkov monitorovať a v prípade potreby posilní jednotlivé spoje.

Parkovanie bude zabezpečené

Parkovanie pre návštevníkov bude zabezpečené. Ako informoval predseda organizačného výboru ME Martin Letenay, parkovať sa nebude dať v podzemných garážach pri štadióne. "V tomto prípade sme pripravili parkovisko pri futbalovom štadióne Pasienky," povedal Letenay.

V súvislosti s ME v krasokorčuľovaní vstúpila do hry aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch. "Našou úlohou je propagovať Slovensko a jeho regióny. Veľké a významné podujatia, akým ME isto sú, sú výnimočnou príležitosťou, ako pritiahnuť ďalších ľudí na Slovensko. Je to šanca, aby títo cestovatelia ďalej zostali u nás," povedal hovorca SACR Martin Šebesta. Táto organizácia má v tomto smere aj konkrétne aktivity. "Rusko je v tomto silná krajina a v Moskve sme organizovali tlačovú konferenciu vrátane najvyšších predstaviteľov ruského krasokorčuliarskeho zväzu. Očakávame, že z Ruska pricestuje silná fanúšikovská základňa. Takisto sme prostredníctvom športovej televíznej stanice Eurosport dali do obehu spoty na podporu turistického ruchu u nás," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok