Slota po ďalšej havárii odmietol fúkať, do cely ísť nemohol

TA3 TASR
19.1.2016 12:28

Ján Slota opäť havaroval. Auto bývalého predsedu SNS narazilo do dvoch vozidiel neďaleko Žiliny. Exšéf národniarov odmietol fúkať, do policajnej cely však ísť nemohol.

U ostatných alkohol nezistili

Policajti obvinili 62-ročného Žilinčana Slotu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V pondelok na ceste prvej triedy v smere z Lietavskej Lúčky do Porúbky (okres Žilina) narazil s Porsche Cayenne do pred ním idúceho Audi A6, informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.      

Doplnil, že po zrážke Audi narazilo do Suzuki SX4, ktoré viedol 39-ročný vodič. "Po dopravnej nehode vodiča Audi jednorazovo ošetrili, ostatné osoby zranenia neutrpeli. U vodičov Audi a Suzuki alkohol vykonanými dychovými skúškami nezistili," uviedol krajský policajný hovorca.

Lekár rozhodol o hospitalizácii

Slota sa údajne po dopravnej nehode odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou.

"Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a na mieste zadržali vodičský preukaz. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení," dodal Moravčík. V prípade dokázania viny hrozí Slotovi trest odňatia slobody až jeden rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok