Vo veku 67 rokov zomrel zakladajúci člen skupiny Eagles Glenn Frey

TA3 TASR
19.1.2016 06:23

Do hudobného neba odišiel gitarista a zakladajúci člen skupiny Eagles - Glenn Frey. Jeho rodina na sociálnej sieti napísala, že podľahol dlhodobým zápalovým ochoreniam.

Viaceré ochorenia

Vo veku 67 rokov zomrel americký rockový hudobník Glenn Frey, ktorý bol jedným zo zakladajúcich členov skupiny Eagles a podpísal sa pod hity 70. rokov, ako sú Hotel California alebo Life in the Fast Lane. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na internetové stránky Eagles.

Podľa zverejneného oznámenia Frey zomrel v New Yorku po niekoľkotýždňovom boji s následkami viacerých ochorení - reumatoidnej artritídy, akútnej ulceróznej kolitídy a zápalu pľúc.

 

"Melodický kalifornský sound"

"Freyova rodina by chcela poďakovať každému, kto sa pripojil ku Glennovi v tomto boji a dúfal a modlil sa za jeho uzdravenie... Slovami nemožno opísať náš zármutok ani našu lásku a úctu voči všetkému, čo dal nám, svojej rodine, hudobnej komunite a miliónom fanúšikov na celom svete," uviedla na svojich stránkach dlhoročná skupina tohto rodáka z Detroitu.

Gitarista Frey založil Eagles spolu s bubeníkom Donom Henleym, gitaristom Berniem Leadonom a basgitaristom Randym Meisnerom začiatkom 70. rokov v Los Angeles. Nasledujúce desaťročie stáli vo svojom žánri na vrchole slávy, pričom stelesňovali "melodický kalifornský sound", napísala o tvorbe tejto svetoznámej skupiny AP. Dvojicu Frey - Henley pri tom označuje za "jeden z najúspešnejších tímov skladateľov piesní v dejinách".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok