Z rakúskeho lyžiarskeho svahu sa zrútil ratrak, na mieste zasahovali záchranári

ČTK
17.1.2016 15:35

Zranenie utrpela skupina mladých Nemcov a pracovníci horskej chaty, ktorí išli v prívese za snežným ratrakom. Pri nešťastí zostal jeden muž uväznený pod strojom.

Z rakúskeho lyžiarskeho svahu sa zrútil ratrak, na mieste zasahovali záchranári
SITA/AP

Pri nehode snežného ratraku na zjazdovke v rakúskom Saalbachu bolo zranených desať ľudí. Zo zatiaľ neznámych príčin sa stroj zrútil zo zrázu na ťažko prístupnom mieste, informovali rakúska médiá.

Zasahovali záchranári na lyžiach aj vrtuľník, informoval denník Kleine Zeitung. Podľa záchranárov a prevádzkovateľov miestnych vlekov sa súkromná rolba zrútila pod úrovňou horskej búdy Simal Alm na hore Schattberg v spolkovej krajine Salzbursko.

Zranenia utrpela skupina mladých Nemcov a pracovníci horskej chaty, ktorí išli v prívese za rolbou. Pri nešťastí zostal jeden muž uväznený pod strojom. Po vyslobodení bol vo vážnom stave transportovaný vrtuľníkom do salzburskej úrazovej nemocnice.

Na mieste nešťastia zasahovali lekári, príslušníci Červeného kríža, horská služba, alpská polícia aj dobrovoľní hasiči zo Saalbachu, Maishofenu a Zell am See.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok