Manžel Celine Dion prehral boj s rakovinou

ČTK Youtube
15.1.2016 00:23

Po dlhom boji s rakovinou zomrel kanadský spevák a hudobný manažér René Angélil - manžel speváčky Celine Dion, ktorá o tom informovala na svojom facebookovom profile.

Manžel Celine Dion prehral boj s rakovinou
SITA/AP

Les Baronnets

Zatiaľ čo najväčšie hudobné úspechy potomka prisťahovalcov z Blízkeho východu siahajú do 60. rokov minulého storočia, uznávaným manažérom bol ešte pred niekoľkými rokmi, než u neho prepukla smrteľná choroba.

C'est avec une profonde tristesse que nous vous annonçons que René Angélil, 73 ans, est décédé ce matin à sa résidence...

Posted by Celine Dion on 14. január 2016

Narodil sa v Montreale otcovi sýrskeho pôvodu a libanonskej matke v roku 1942 a v rovnakom meste založil popovú skupinu Les Baronnets, ktorá sa však skôr než vlastnou tvorbou preslávila francúzskymi verziami slávnych hitov britských Beatles a iných skupín.

Nádor na hrdle

Väčšie uznanie si získal až ako manažér a vyhľadávač mladých talentov, keď pomohol ku sláve rade kanadských popových spevákov. V roku 1980 sa mu dostala do ruky podomácky nahraná kazeta vtedy dvanásťročnej Dion, s ktorej hudobnou i životnou dráhou bol od toho času spojený.

Zobrali sa v roku 1994 a mali spolu troch synov. Rakovinu dostal v roku 2013 a od vtedy sa jeho nádor na hrdle postupne zhoršoval. Predvlani rezignoval na manažérsku funkciu. Dion pre jeho chorobu prerušila svoju hudobnú kariéru. Podľa médií bolo jeho posledným želaním zomrieť v náruči manželky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok