Tréner Anglicka Capello podal demisiu kvôli Terrymu

TASR
8.2.2012 21:44

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello rezignoval v stredu na svoj post. Informáciu priniesla oficiálna stránka Anglickej futbalovej asociácie (FA).

Tréner Anglicka Capello podal demisiu kvôli Terrymu
SITA

Šokujúce rozhodnutie talianskeho odborníka prišlo len štyri mesiace pred začiatkom finálového turnaja EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Podľa informácie na www.thefa.com sa Capello rozhodol pre tento krok potom, ako vedenie FA odňalo kapitánsku pásku Johnovi Terrymu z Chelsea Londýn.

Výkonný výbor po vyše hodinovom rokovaní Capellovu rezignáciu prijal. Na štvrtok zvolal tlačovú konferenciu do Wembley, kde budú k dispozícii ďalšie informácie.

"Chcem povedať, že aj počas nášho dnešného stretnutia, rovnako ako počas jeho práce pri reprezentácii Anglicka Fabio Capello dokázal, že je skutočným profesionálom. Akceptovali sme Fabiovu rezignáciu a rozhodli sme sa, že je to správne rozhodnutie. Chceme sa Fabiovi poďakovať za jeho prácu pri reprezentácii Anglicka a želáme mu veľa úspechov do budúcnosti," povedal v oficiálnom komuniké FA jej predseda David Bernstein.

FA sa rozhodla odobrať kapitánsku pásku skúsenému veteránovi potom, ako britský súd informoval, že o jeho vine v prípade rasistických urážok na adresu Antona Ferdinanda z Queens Park Rangers rozhodne až po majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine. Capello však pre taliansku vysielaciu spoločnosť RAI v nedeľu vyhlásil, že s verdiktom predsedu FA Bernsteinom absolútne nesúhlasí. "Hovoril som s predsedom a povedal som mu, že nikto nemôže byť potrestaný predtým než ho oficiálne odsúdia. O tom, či Terry spáchal trestný čin nerozhodne športová justícia, ale občiansky súd. Myslím si, že John Terry by si mal pásku ponechať," tvrdil pre médiá vo vlasti Talian.

Stopéra "The Blues" čaká v lete súdny proces za rasové urážky voči Antonovi Ferdinandovi. Londýnsky súd presunul spomínaný proces na júl, osem dní po skončení finálového turnaja EURO 2012. Terry, ktorý sa údajne previnil v októbrovom zápase Premiership na štadióne Loftus Road, o pásku prišiel už po druhý raz v kariére v národnom tíme. Prvý raz mu ju pritom odobral vo februári 2010 pred svetovým šampionátom v JAR sám Capello, ktorý tak reagoval na Terryho aféru s bývalou priateľkou reprezentačného spoluhráča Waynea Bridgea. Vlani v marci sa však opäť ujal svojej funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok