Cibulková postúpila v Pekingu do osemfinále po triumfe nad Schiavoneovou

TA3, TASR, foto: ČTK
3.10.2011 13:53

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Pekingu (dotácia 4,5 milióna dolárov).

Cibulková postúpila v Pekingu do osemfinále po triumfe nad Schiavoneovou

V druhom kole po výbornom výkone zdolala vlaňajšiu víťazku Roland Garros a nasadenú sedmičku Talianku Francescu Schiavoneovú za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2. Osemfinálovou súperkou Cibulkovej môže byť jej krajanka Daniela Hantuchová za predpokladu, ak slovenská dvojka v utorok zdolá víťazku súboja medzi Taliankou Flaviou Pennettovou a Číňankou Šuaj Pcheng. Cibulková má v Pekingu už teraz istú prémiu 37.225 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Jej doterajším maximom v čínskej metropole je štvrťfinále z roku 2008.

Cibulková v dueli s favorizovanou Schiavoneovou nadviazala na vystúpenie z úvodného kola proti Číňanke Šuaj Čang, ktorej dovolila v nedeľu uhrať iba dva gemy. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1, v siedmom geme opäť prelomila Schiavoneovej podanie a prvý set získala za 37 minút jasne vo svoj prospech. Aj druhé dejstvo bolo v réžii Cibulkovej, ktorá si  po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V ôsmnom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Schiavoneovou na 2:0, v roku 2008 ju zdolala po trojsetovej bitke na turnaji v americkom Miami. Cibulková počas celého zápasu ťažila z kvalitného podania, po prvom servise stratila iba šesť loptičiek.

dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Francesca Schiavoneová (7-Tal.) 6:2, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok