Finále turnaja v Brisbane, Raonic porazil Federera

TA3 SITA
10.1.2016 15:40

Roger Federer a Milos Raonic zažili finálové deja vu na turnaji v Brisbane. Vlani bol úspešný Švajčiar. Po trojsetovej kovbojke vtedy oslávil jubilejné tisíce víťazstvo na profiokruhu. Po roku na rovnakom mieste si dopriali finálové repete.

Kanadský tenista Milos Raonic, nasadený ako štvrtý, zvíťazil za 87 minút dva razy 6:4 nad švajčiarskou jednotkou podujatia Rogerom Federerom v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Brisbane International v austrálskom Brisbane. Známy bombardér na servise Raonic pritom zaostal na esá 6:7.

Dvadsaťpäťročný 14. muž svetového rebríčka Raonic si vybojoval svoju 8. singlovú trofej na hlavnej profesionálnej scéne, prvú od vlaňajšieho Petrohradu a premiérovú po nadviazaní spolupráce so Španielom Carlosom Moyom. Sprievodnou kuriozitou je skutočnosť, že Federerovi od tejto sezóny popri daviscupovom kapitánovi Severinovi Lüthim pomáha Chorvát Ivo Ljubičič, do novembra 2015 spolutréner Raonica.

Revanšoval sa Federerovi

"Mám skvelé pocity aj s prihliadnutím na to, akých som mal ostatných deväť mesiacov. Dostal som sladkú satisfakciu a zároveň jasný signál, akú výbornú prácu sme s mojím tímom urobili. Vzhľadom na ťažkosti, ktoré ma vlani sprevádzali, je vari prospešné cestou do Melbourne na Australian Open ukázať konkurentom, že som sa pozviechal a opäť dokážem predvádzať kvalitný tenis," skonštatoval Raonic podľa webu Asociácie tenisových profesionálov a k ošetrovaniu počas duelu doplnil: "Trochu sa mi ozval priťahovač."

Priamo v Brisbane sa teraz 34-ročnému Federerovi revanšoval za prehru 4:6, 7:6 (2), 4:6 z vlaňajšieho finále. Švajčiar sa vtedy radoval z 1000. zápasového úspechu v kariére.

 

Dvojhra - finále:

Milos Raonic (Kan.-4) - Roger Federer (Švaj.-1) 6:4, 6:4 za 87 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok