Schmiedlová s Hantuchovou do 2. kola v Sydney, Rybáriková neuspela

TASR
10.1.2016 08:34

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney. V úvodnom kole vyradila šiestu nasadenú Švajčiarku Timeu Bacsinszkú 1:6, 6:1, 6:3. Daniela Hantuchová najskôr postúpila do hlavnej súťaže po hladkom triumfe 6:2, 6:3 nad Američankou Lauren Davisovou vo finále kvalifikácie.

Schmiedlová s Hantuchovou do 2. kola v Sydney, Rybáriková neuspela
SITA/AP

V hlavnom pavúku potom zaujala miesto druhej nasadenej Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá odstúpila z turnaja pre zranenie nohy a vďaka voľnému žrebu je rovnako ako Schmiedlová už v 2. kole. Jej súperkou bude víťazka duelu medzi Austrálčankou Samanthou Stosurovou a Taliankou Robertou Vinciovou.

Schmiedlovú čaká víťazka súboja medzi čerstvou šampiónkou z Hopmanovho pohára miešaných družstiev v Perthe domácou Dariou Gavrilovovou a portorickou kvalifikantkou Monicou Puigovou.
Magdaléna Rybáriková prehrala vo finále kvalifikácie so Španielkou Laurou Arruabarrenovou 1:6, 6:7 (2).

V Sydney sa okrem Radwaňskej nepredstaví ani tretia nasadená obhajkyňa titulu Češka Petra Kvitová, ktorá sa odhlásila z generálky na grandslamový Australian Open pre zažívacie ťažkosti. "Som veľmi sklamaná, že nemôžem štartovať na tomto turnaji, stále sa však necítim dobre. Dúfam, že v ďalších sezónach buem mať možnosť opäť hrať pred fantastickými fanúšikmi v Sydney," povedala Kvitová pre oficiálnu stránku turnaja.


dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR - Timea Bacsinszká (6-Švajč.) 1:6, 6:1, 6:3
kvalifikácia - finále:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Lauren Davisová (USA) 6:3, 6:2, Laura Arruabarrenvá (Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 7:6 (2).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok