Posledná rozlúčka s Antonom Srholcom sa uskutoční na budúci týždeň

TA3 TASR
8.1.2016 13:05

S Antonom Srholcom sa Slovensko rozlúči na budúci týždeň, v utorok 12. januára. Posledná rozlúčka s obľúbeným rímskokatolíckym kňazom bude v Bratislave, aj v jeho rodnej Skalici. Anton Srholec zomrel včera po ťažkej chorobe.

Kňaza a saleziána Antona Srholca pochovajú v utorok v jeho rodnej Skalici, posledná rozlúčka s ním bude v tento deň aj v Bratislave, informoval Rastislav Hamráček, hovorca Saleziánov don Bosca na Slovensku.

V bratislavskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie, známom aj ako Blumentál, sa so zosnulým môže verejnosť rozlúčiť o 9.30 h, jeho telo bude vystavené k ucteniu od 8.30 h. Bude tu možné podpísať i kondolenčnú listinu. O 13.30 h sa uskutoční rozlúčka vo farskom Kostole sv. Michala v Skalici. Anton
Srholec bude pochovaný vo svojom rodisku. "Podľa želania zosnulého, ktoré zanechal príbuzným, tí, ktorí sa zúčastnia na pohrebnej rozlúčke, sú požiadaní, aby namiesto kvetinových darov konali skutky lásky, pamätali na zosnulého v modlitbe a podporili jeho diela," dodal Hamráček.

Kňaz a salezián Anton
Srholec zomrel vo štvrtok vo veku 86 rokov. Približne pred rokom mu diagnostikovali nádor na pľúcach. Rehoľa Saleziánov don Bosca informovala, že Srholec zomrel po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok