Tomáš Urban prestúpil z Michaloviec do Veszprému

TA3, SITA
8.2.2012 13:55

Slovenský hádzanársky reprezentant Tomáš Urban sa vracia do najvyššej maďarskej súťaže a sezónu 2011/2012 dohrá v tíme úradujúceho šampióna MKB Veszprém.

Tomáš Urban prestúpil z Michaloviec do Veszprému
SITA

„Som v rozpakoch a stále len ťažko hľadám slová. Je to pre mňa vynikajúce, Veszprém patrí medzi popredné európske kluby a pre mňa to môže byť dobrý odrazový mostík pre ďalší vývoj mojej kariéry,“ cituje slová T. Urbana slovakhandball.sk.

Dvadsaťdvaročný pravý krídelník má v družstve MKB nahradiť Tamása Iváncsika, ktorý sa vážne zranil na januárových ME v Srbsku. „Iváncsik by mal pre roztrhnutý krížny väz pauzovať až pol roka, dovtedy ho budem zastupovať. S manažérom ešte doťahujeme posledné detaily, vo Veszpréme by som mal absolvovať už utorkový podvečerný tréning,“ poznamenal Urban, ktorý je hráčom maďarského klubu Tatabánya-Carbonex KC. V aktuálnej sezóne však hosťoval v tíme nováčika slovenskej extraligy HC winLand Michalovce. „V Michalovciach od radosti príliš neskákali, čoskoro sa začne play-off, ale na druhej strane sa tréner Pavol Jano aj teší. Je to úspech pre mňa i pre klub,“ skonštatoval pre slovakhandball.sk košický rodák, ktorý sa teší aj na účinkovanie v Lige majstrov. Veszprému patrí v základnej B-skupine prestížnej súťaže 2. miesto za Atléticom Madrid, v sobotu 11. 2. privíta doma KS Vive Targi Kielce. „Družstvo má výborné vyhliadky na postup. Dúfam, že mu v tom pomôžem.“

Zaujímavosťou je, že Veszprémčania sa v stredu predstavia v maďarskej BB lige na palubovke Tatabánye, teda hneď príde ku konfrontácii dvoch klubov spojených s Tomášom Urbanom. Ten pred necelými dvoma mesiacmi maródoval s achilovkou a bola vážne ohrozená jeho účasť na ME 2012. V Belehrade si napokon zahral, v záverečnom vystúpení SR proti domácemu Srbsku dokonca strelil z pokutového hodu vyrovnávajúci gól znamenajúci historický bod a teraz navyše dostal ponuku od špičkového klubu, v ktorom je pôsobenie snom pre mnohých hádzanárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok