V Bielorusku bude kapitánom výberu SR obranca Baranka

TA3, SITA
8.2.2012 13:47

Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaji BelSwissBank v bieloruskom Minsku bude obranca Ivan Baranka. Jeho asistentmi budú útočník Slovana Bratislava Roman Kukumberg a obranca fínskeho mužstva Ässät Pori Kristián Kudroč.

V Bielorusku bude kapitánom výberu SR obranca Baranka
SITA

Do dejiska podujatia sa výber pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka presunie vo štvrtok predpoludním, odlet do Minska je naplánovaný z rakúskeho Schwechatu tesne pred desiatou hodinou. V stredu v Bratislave už Slováci absolvovali tréning, kompletný káder sa na ľade pripravoval približne 75 minút. Nasledovalo balenie výstroja, keďže ten do hlavného mesta Bieloruska transportujú automobilom. V stredu podvečer ešte na slovenský tím čaká regeneračný tréning.

Ako je známe, v piatok o 14.30 h SEČ nastúpia Slováci v Minsku proti Švajčiarsku, v sobotu sa predstavia v súboji o bronz (14.30 h SEČ) alebo vo finále (18.00 h SEČ). Najviac reprezentačných štartov má zo súčasného kádra národného tímu útočník Roman Kukumberg, debut čaká na hráča extraligového Popradu Richarda Rapáča. Trénerovi Vůjtkovi sa pred akciou ospravedlnilo z rôznych príčin množstvo legionárov, v tíme figuruje až osem hokejistov z najvyššej slovenskej súťaže.

Po turnaji BelSwissBank v Bielorusku bude nasledovať už samotná záverečná príprava na majstrovstvá sveta. V rámci nej čakajú na slovenský tím aprílové zápasy Euro Hockey Challenge (2x Dánsko v Košiciach, 2x Rusko v Jaroslavli, 2x Česko v Prahe a Bratislave) a tesne pred odletom do Helsínk turnaj Slovakia Cup v Bratislave za účasti súperov z Bieloruska, Nemecka a Nórska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok