Košice sú hlavným mestom športu, ceremoniál začal trojkráľovým behom

TA3 TASR
6.1.2016 18:09

Rok s titulom Európske mesto športu v Košiciach slávnostne odštartovali otváracím ceremoniálom na Hlavnej ulici. Večerný program s ohňovou show či hudobnými skupinami prilákal do centra mesta napriek mrazivému počasiu stovky ľudí.

Stovky podujatí

Košice sa stali prvým slovenským mestom s titulom, ktorý udeľuje riadiaci orgán Asociácie európskych miest športu. "Metropola východu už je mestom športu, ale ziskom prestížneho titulu Európske mesto športu 2016 chce ukázať Európe celoročne športujúcich Košičanov, pritiahnuť k športu, športovaniu a zdravému životnému štýlu čo najviac detí, mladých rodín a seniorov," uviedol primátor Richard Raši. Pre telesnú aktivitu čo najširšej verejnosti pripraví mesto počas roka stovky podujatí.

Hlavnou ambíciou spojenou s titulom je podľa primátora rozhýbať Košičanov všetkých vekových kategórií a priviesť ich k športu ako účinnej podpore zdravého životného štýlu. Mesto chce rozvíjať tradičné i nové športové podujatia, ako aj investície do športovísk.

Trojkráľový beh

"Košice sú naozajstným príkladom, ako motivovať ľudí k telesnej aktivite, a to je to, o čo nám v Európe ide, pretože šport znamená zdravie, dobrý pocit, integráciu. Je veľmi dôležité športovať každý deň, alebo aspoň raz – dvakrát do týždňa," uviedol v príhovore generálny sekretár ACES Europe Hugo Alonso. Košiciam blahoželali k titulu aj zástupcovia Európskej komisie a Slovenského olympijského výboru.

Súčasťou programu otváracieho ceremoniálu bol aj Košický trojkráľový beh za účasti stoviek bežcov. Pred 17.00 h začali vystúpenia s hudobnými skupinami NH6, Lukáš Adamec & Band a Queenie, predstavenie skupiny Hands Up Crew s futbalovým freestylom a ohňová show. Vyvrcholením bolo večerné rozsvietenie loga EMŠ Košice 2016 s ohňostrojom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok