Contador sa cíti byť nevinný a uvažuje o odvolaní

SITA
8.2.2012 10:37

panielsky cyklista Alberto Contador sa plánuje odvolať proti rozhodnutiu Športového arbitrážneho súdu (CAS) o dvojročnom treste za doping počas Tour de France 2010. Španiel, ktorý v pondelok prišiel aj o titul z predmetných pretekov, sa cíti byť nevinný a po vypršaní trestu v auguste sa chce vrátiť k súťaženiu.

Contador sa cíti byť nevinný a uvažuje o odvolaní
SITA

"Moji právnici teraz preverujú všetky možnosti. Už predtým som povedal, že budem bojovať do konca. Aj keď mám rozhodnutie v ruke, stále sa cítim byť nevinný. Nedopoval som úmyselne," uviedol Contador na tlačovej besede v Pinte neďaleko Madridu. Španiel sa proti rozhodnutiu CAS môže odvolať na švajčiarskom federálnom súde do 30 dní.

Contadora na tlačovej besede podporili tímový manažér Saxo Bank-SunGard Bjärne Riis, skupina priateľov i jeho rodina. Dvadsaťdeväťročný cyklista za nadšeného potlesku najbližších potvrdil, že s cyklistikou nekončí. "Budem pokračovať v kariére. Budem sa aj naďalej snažiť o čistú cestu, rovnako som to robil celý môj život. Viem, že táto situácia ma urobí v budúcnosti silnejším," povedal Contador.

Španielska kráľovská cyklistická federácia (RFEC) pôvodne navrhla pre Contadora dvojročný trest za pozitívny test na anabolický klenbuterol. Cyklista sa bránil, že zakázaná látka sa do jeho tela dostala cez kontaminované mäso. Odvolacia komisia RFEC neskôr trest zrušila, na čo zareagovali Medzinárodná cyklistická únia a Svetová antidopingová agentúra odvolaním na CAS. Contadorovi momentálne hrozí aj odobratie titulov za prvenstvo na Giro d´Italia 2011 a ďalších menších pretekoch v roku 2011. Pre trest sa nemôže zúčastniť na Tour de France 2012 ani na cestárskych pretekoch olympijských hier v Londýne.

Vedenie tímu Saxo Bank-SunGard podporuje Contadora v snahe o očistenie mena a dúfa v pokračovanie spolupráce. Počas suspendácie mu však pozastavilo kontrakt. "Ako tím Alberta stopercentne podporujeme. Rešpektujeme rozhodnutie CAS, podľa ktorého mu musíme pozastaviť kontrakt," uviedol Riis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok