Fed potvrdil svoj plán udržiavať nízke úrokové sadzby

SITA
8.2.2012 10:30

Americký Federálny rezervný systém stále plánuje ponechať úroky rekordne nízko aspoň do konca roku 2014, hoci nezamestnanosť v USA klesla na trojročné minimum.

Fed potvrdil svoj plán udržiavať nízke úrokové sadzby
SITA

Šéf amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Ben Bernanke opätovne potvrdil, že Fed ponechá úrokové sadzby na rekordnom minime prinajmenšom do konca roku 2014, hoci vláda USA minulý týždeň informovala o raste počtu pracovných miest v januári, čo viedlo k poklesu nezamestnanosti na trojročné minimum. Bernanke plán na udržiavanie úrokov na nízkej úrovni opätovne potvrdil v utorok v senátnom rozpočtovom výbore. Šéf centrálnej banky USA zopakoval názor Fed-u, podľa ktorého ekonomika krajiny sa zlepšuje frustrujúco pomalým tempom a nízke úroky sú nutné na podporu hospodárskeho rastu.

Bernanke ďalej senátorom povedal, že súhlasí s analýzou kongresového rozpočtového výboru, z ktorej vyplýva, že ekonomický rast USA sa na budúci rok spomalí na úroveň 1,1 %, ak sa skončí platnosť daňových úľav, ktoré zaviedla ešte Bushova vláda. Dodal, že ekonomiku by poškodilo aj to, ak sa koncom tohto mesiaca skončí platnosť úľav v oblasti sociálnych odvodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok