Prvú etapu Dakaru zrušili, Argentínu sužujú prívalové dažde

TA3 TASR
3.1.2016 19:14

Tohtoročná Rely Dakar nevychádza organizátorom podľa predstáv. Po havárii a predčasnom ukončení úvodného prológu museli zrušiť aj nedeľňajšiu 1. etapu. Dôvodom boli silné prívalové dažde v Argentíne.

"Riaditeľ pretekov Etienne Lavigne práve potvrdil, že dnešná etapa bola zrušená," uvádza sa na oficiálnej stránke prestížneho podujatia. "Vrtuľníky, ktoré sú potrebné na zaručenie bezpečnosti účastníkov počas etapy, nemohli pre zlé poveternostné podmienky vzlietnuť na meraný úsek a na koniec trate." Nedeľňajšia prvá etapa mala podľa plánov odštartovať z Buenos Aires a po 730 kilometroch finišovať vo Villa Carlos Paz.

V poradí 38. ročník Rely Dakar sa začal v sobotu nehodou čínskej automobilovej jazdkyne Kuo Mej-ling s 13 zranenými divákmi, po ktorej bol prológ v Buenos Aires zrušený. Pred haváriou stihli do cieľa doraziť všetci motocyklisti, slovenský reprezentant Štefan Svitko finišoval na 9. pozícii, jeho krajan Ivan Jakeš skončil na 19. priečke.

Okrem nich štartujú na pretekoch v Argentíne a Bolívii aj ďalší dvaja Slováci - v súťaži kamiónov sú členmi dvoch českých posádok Jaroslav Miškolci a Marek Sýkora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok