Guvernér gréckej centrálnej banky vyzval vládu na ďalšie reformy

TASR
3.1.2016 11:37

Guvernér gréckej centrálnej banky Ioannis Sturnaras vyzval vládu na uskutočnenie programu reforiem. Ďalší spor s partnermi v eurozóne by totiž podľa jeho názoru uvrhol Grécko do novej hlbokej krízy. S odvolaním sa na grécke noviny Kathimerini o tom informovala agentúra DPA.

Guvernér gréckej centrálnej banky vyzval vládu na ďalšie reformy
SITA

"Opätovný odklon je nemysliteľný," citujú noviny guvernéra. Sturnaras vyzval na zjednotenie politických síl v krajine, keďže aj parlament sa musí podieľať na nových úsporných opatreniach. Sturnaras varoval, že Európa je oveľa zraniteľnejšia, k čomu prispievajú nové "asymetrické problémy", ako terorizmus, utečenecká kríza a britské referendum o vystúpení z EÚ. Zlyhanie gréckeho záchranného programu je preto podľa neho "mimoriadne nebezpečné".

Grécky parlament musí v nadchádzajúcich dvoch mesiacoch schváliť zákony, ktoré sú síce sporné, avšak nevyhnutným predpokladom pre veriteľov, ak majú aj naďalej pomáhať krízou skúšanej krajine. Ich cieľom je rozsiahla reforma dôchodkového systému a dodatočné zdanenie pôdohospodárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok