Obchod na poslednú chvílu. J&T predala dva hotely za 56 miliónov

TASR
2.1.2016 13:39

Hotelová sieť Best Hotel Properties z finančnej skupiny J&T predala dva hotely, jeden vo Vysokých Tatrách a jeden v Bratislave, fondu Redside, ktorý založila finančná skupina Arca Capital Pavla Krúpu. Cena transakcie je 56 miliónov eur. Informoval o tom český denník Mladá fronta Dnes.

Obchod na poslednú chvílu. J&T predala dva hotely za 56 miliónov
TASR

Hotely Crowne Plaza Bratislava a Grand Hotel Kempinski High Tatras smerujú z rúk Best Hotel Properties ovládanej finančnou skupinou J&T, hotelovému fondu Nova Hotels. Ten spravuje fond Redside, ktorý založila skupina Arca Capital finančníka Pavla Krúpu. Za dva hotely zaplatí nový majiteľ 56 miliónov eur. Dochádza tak k splneniu sľubu BHP, ktorý dala hotelová firma svojim akcionárom v apríli minulého roka.

"Mimoriadne valné zhromaždenie rozhodlo v apríli 2015 o znížení základného imania spoločnosti. Za účelom získania likvidity na vyplatenie akcionárov v dôsledku zníženia základného imania bolo predstavenstvo poverené predajom hotelov, respektíve podielov v dcérskych spoločnostiach vlastníkov Grand Hotel Kempinski High Tatras, hotel Crowne Plaza Bratislava a Hotel Baltschug Kempinski Moscow," uviedol v tlačovom vyhlásení predseda predstavenstva BHP Branislav Babík.

Do konca roka sľubovala BHP predať aj hotel Baltschug v Moskve. O tejto transakcii však stále prebiehajú rokovania. BHP sa podľa Babíka v roku 2016 zameria na získanie nových investičných príležitostí. Dlho sa špekuluje o záujme spoločnosti kúpiť hotel v Londýne i pražský hotel Hilton.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok