Montreal vyhral nad Bostonom s prehľadom, Chára patril k najvyťaženejším hráčom

TASR
2.1.2016 00:10

Hokejisti Montrealu triumfovali v prestížnom novoročnom dueli pod holým nebom NHL Winter Classic nad Bostonom hladko 5:1. Pred takmer 70.000 divákmi na štadióne klubu NFL New England Patriots vo Foxborough sa dvoma gólmi v drese víťazov prezentoval Paul Byron.

Montreal vyhral nad Bostonom s prehľadom, Chára patril k najvyťaženejším hráčom
montreal

Chárovi pribudli dve streli

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára patril vo svojom 1230. zápase v profilige tradične k najvyťaženejším hráčom, na ľade strávil 23:36 min a do štatistík mu pribudli dve strely a mínusový bod.

Montreal si po ôsmich zápasoch opäť pripísal víťazstvo v riadnom hracom čase a vrátil sa na čelo Atlantickej divízie. Hostia v súboji dvoch rivalov na začiatku dominovali a už po 74 sekundách sa ujali vedenia, keď sa "bejzbalovým" úderom zo vzduchu presadil David Desharnais.

Canadiens vyhrali jednoznačne

Canadiens vyhrali prvú tretinu na strely jednoznačne 14:3 a po dvoch minútach druhej už viedli 2:0 po presnom zásahu Paula Byrona. Tretí gól Montrealu zaznamenal v 38. minúte bekhendom Brendan Gallagher, ktorý tak oslávil návrat do zostavy po 17-zápasovej absencii pre zlomeninu prstov na ruke.

Výrazné manko už Boston v tretej časti zmazať nedokázal, hoci Matt Beleskey korigoval na jej začiatku skóre na 1:3. Prekazil tak čisté konto brankára hostí Mikea Condona, ktorý sa blysol 27 úspešnými zákrokmi. Výhru Montrealu potom podčiarkli 16. presným zásahom v sezóne najlepší strelec hostí Max Pacioretty a v závere opäť Byron.

NHL - Winter Classic 2016 vo Foxborough

BOSTON BRUINS - MONTREAL CANADIENS 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Gól: 44. Beleskey (McQuaid, Spooner) - 2. Desharnais (Weise, Jemelin), 22. Byron (Flynn, Barberio), 38. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 49. Pacioretty (Gallagher, Plekanec), 59. Byron (P.K. Subban, Beaulieu). Brankári: Rask - Condon, strely na bránku: 28:30, 67.246 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok