Organizátori možno vrátia Rely Dakar naspäť do Afriky

TASR
1.1.2016 21:39

Organizátori Rely Dakar zvažujú možnosť návratu prestížneho podujatia na africký kontinent. V Buenos Aires to pred štartom nového ročníka uviedol riaditeľ pretekov Etienne Lavigne.

Organizátori možno vrátia Rely Dakar naspäť do Afriky
SITA/AP

"V Juhoafrickej republike, v Angole i v Namíbii sú terény, kde sa takéto druhý súťaží dajú usporiadať," cituje agentúra DPA slová Lavigneho. "Už dva roky vedieme rokovania v hlavnom meste Angoly Luande. Tam by to bolo realizovateľné. Na severe Afriky to pre politickú situáciu nie je možné."

Rely Dakar po troch desaťročiach presunuli v roku 2009 z Afriky do Južnej Ameriky z obáv o bezpečnosť účastníkov po teroristických hrozbách. V sobotu štartuje prológom 38. ročník, ktorého trasa povedie cez Argentínu a Bolíviu. Lavigne nevylúčil, že sa v roku 2017 podujatie vráti aj na územie Čile.

Na tohtoročnej Rely Dakar budú v hre aj štyria Slováci - v súťaži motocyklov sa predstavia Štefan Svitko so štartovým číslom 5, Ivan Jakeš (16) a v súťaži kamiónov budú členmi dvoch českých posádok Jaroslav Miškolci (513) a Marek Sýkora (554).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok