Streľba v Tel Avive. Polícia hlási mŕtvych aj zranených

TA3 Twitter.com ČTK
1.1.2016 22:47

Pri streľbe v reštaurácii v centre Tel Avivu zomreli dvaja ľudia, ďalších najmenej osem osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na izraelskú políciu.

Strelec vypálil 10 rán

Po streľbe v bare v centre Tel Avivu zomreli dvaja ľudia a ďalších najmenej osem osôb utrpelo zranenia. Informoval o tom denník Haarec. Polícia zatiaľ neuviedla, kto stál za útokom, ktorý šéf radnice považuje za teroristický. Po páchateľovi sa teraz intenzívne pátra.

Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na majiteľa napadnutého baru Simta, útočník najprv sedel na lavičke pred podnikom, potom vytiahol z tašky zbraň a začal páliť na hostí vnútri. Denník Times of Israel uviedol, že strelec vypálil najmenej desaťkrát. V ruke mal podľa svedkov útočnú pušku M16.

Starosta mesta vyhlásil, že ide o terorizmus

Polícia zatiaľ poskytla žiadne podrobnosti o tom, kto za útokom mohol stať. Starosta mesta Ron Huldaj ale vyhlásil, že išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o terorizmus.V poslednom čtvrtroce sa odohrávajú intenzívne násilnosti medzi

Izraelčanmi a Palestínčanmi, ktoré vo väčšej miere začali pre spory o posvätné miesta na jeruzalemskej Chrámovej hore. Obetí stretov, počas ktorých Palestínčania často útočia nožmi či automobilmi, sa stala viac než stovka Palestínčanov a cez dve desiatky Izraelčanov.

Bar, kde sa strieľalo, sa nachádza v strede mesta v Dizengoffově ulici. Polícia miesto krátko po útoku uzavrela a začala hľadať útočníka. Muž je podľa izraelských médií stále na úteku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok