Bojkot je minulosťou. Nemeček a Handzuš podpísali Verejný záväzok

SITA
28.12.2015 08:34

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček a Michal Handzuš v mene bojkutujúcich reprezentantov podpísali ráno Verejnú výzvu a ukončili tak patovú situáciu v slovenskom hokeji.

Nové voľby

Šéf SZĽH sa podpisom zaviazal, že presadí konanie mimoriadneho kongresu do konca júna 2016 tak, aby sa na ňom konali nové voľby funkcionárov SZĽH podľa demokratických stanov. V prípade, že sa kongres a voľby neuskutočnia, Nemeček sľúbil, že 30. júna 2016 odstúpi z funkcie.

Bojkot národného tímu zo strany približne 50 popredných slovenských hokejistov na čele s Michalom Handzušom by sa týmto krokom mal skončiť. Hráči verejný záväzok prezidenta SZĽH vítajú a vyhlásili, že sú k dispozícii reprezentačnému trénerovi Zdenovi Cígerovi.

Mimoriadny kongres

"Som veľmi rád, že som v nedeľu na obed dostal návrh na Verejný záväzok. Je v súlade s naším návrhom Memoranda a len potvrdzuje moje slová, ktoré som povedal v septembri tohto roku. Už vtedy som sa totiž verejne zaviazal, že pokiaľ nebude mimoriadny kongres do konca júna 2016, 30. júna abdikujem," uviedol na tlačovej konferencii na pôde SZĽH Nemeček.

"Zmeny stanov sa uskutočnia bez ohľadu na Zákon o športe. Po Rade SZĽH, ktorá sa uskutoční po májovom svetovom šampionáte, zvolám mimoriadny kongres, kde sa rozhodne o ďalšom smerovaní slovenského hokeja. Budú na ňom už len delegáti, ktorí budú mať právo hlasovať a voliť podľa nových stanov, čiže len delegáti z klubov a združení, žiadne komisie ani výkonný výbor. Som rád, že sme dohodu podpísali ešte pred koncom roka."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok