Erdogan vo voľnom čase zachraňuje životy, mužovi vyhovoril skok z mosta

ČTK
26.12.2015 00:18

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vraj zachránil ľudský život, keď na moste cez Bospor vyhovoril samovražedný skok do hlbín mužovi, ktorému rodinné problémy spôsobili depresiu. Oznámila to prezidentova kancelária.

Erdogan vo voľnom čase zachraňuje životy, mužovi vyhovoril skok z mosta
SITA/AP

Prisľúbil mužovi pomoc

Prezidentova kolóna prechádzala cez most v Istanbule, ktorý vedie cez Bospor, keď si telesní strážcovia a poradcovia všimli muža, ktorý už bol za zábradlím a údajne sa chystal skočiť.

Prezidentovi muži ho prehovorili, že sa s ním hlava štátu praje porozprávať, a priviedli ho k prezidentovej opancierovanej limuzíne.

Z nakrútených záberov - prezidenta práve sprevádzal televízny štáb - je zrejmé, že Erdogan ani nevystúpil z auta, ani neprerušil telefonický rozhovor, ale podľa prezidentskej kancelárie prisľúbil mužovi pomoc pri riešení jeho problémov.

Stačil krátky rozhovor

"Ako rečník schopný uchvátiť davy prezident Erdogan využil svoju výrečnosť (...)," poznamenala agentúra AFP s tým, že prezident sa rozprával s potenciálnym samovrahom, identifikovaným ako Vezir Ç., stiahnutým okienkom, a dosiahol toho, čoho sa okoloidúci a policajti márne snažili hodinu a pol - mužovi jeho úmysel vyhovoril a ten mu vďačne pobozkal ruku.

Správa vyvolala na sociálnych sieťach rozličné reakcie. "Koná tak, ako má vodca ľudu," okomentoval čin jeden z prezidentovych obdivovateľov. "Keď sa mu podarilo vyhovoriť samovraždu, možno sa nám podarí vyhovoriť mu jeho brutálnu politiku proti Kurdom," ironicky poznamenala iná užívateľka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok