Pápež František udelil slávnostné požehnanie Urbi et Orbi

TA3 ČTK
25.12.2015 12:40

Pozrite si tradičné pápežské požehnanie Urbi et Orbi – požehnania Mestu a svetu s vianočným posolstvom pápeža Františka.

Pápež František v tradičnom posolstve Mestu a svetu odsúdil "kruté teroristické akcie" a ničenie kultúrneho dedičstva jednotlivých národov. Pápež tiež vyjadril nádej, že sa s pomocou OSN podarí ukončiť boje v Sýrii a Líbyi. Vyjadril úctu tým štátom a osobám, ktoré sa ujali utečencov. Pápežské posolstvo je tradične venované najväčším konfliktom na svete.

Vo Vatikáne stále platia prísne bezpečnostné opatrenia zavedené po atentátoch v Paríži z 13. novembra. František hovoril o "brutálných teroristických činoch", ktoré zachvátili Paríž, ale vymenoval aj ďalšie dejiská útokov spáchaných teroristami v iných častiach sveta.

Prosil o "požehnanie pre všetkých, pre jednotlivcov i štáty, ktoré štedro prijímajú množstvo utečencov a pomáhajú im prispôsobiť sa". Predtým na vianočnej omši pápež vyzýval, aby sa ľudia vrátili k základným životným hodnotám, striedmosti a jednoduchému životu a nepodliehali vplyvu konzumu.

Pozrite si tradičné pápežské požehnanie Urbi et Orbi

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok