Operná diva Netrebko si už vybrala miesto sobáša

SITA youtube
22.12.2015 09:12

Jej predchádzajúci vzťah sa skončil v novembri 2013.

Operná diva Netrebko si už vybrala miesto sobáša
SITA/AP

Hostina v paláci

Dejiskom sobáša sopranistky Anny Netrebko (44) a tenoristu Yusifa Eyvazova (38) bude 29. decembra Viedeň. Informovala o tom v pondelok rakúska verejnoprávna televízia ORF. Obe operné hviezdy si povedia „áno“ v centre metropoly alpskej republiky, na čo absolvujú svadobnú hostinu v spoločnosti 180 hostí v priestoroch tamojšieho Lichtenštajnského paláca.

Eyvazov, ktorý je rodákom z Baku, ešte v júli pre rakúsky spravodajský týždenník News povedal, že on i jeho snúbenica sa cítia doma práve vo Viedni a považujú toto miesto za vhodné pre romantickú svadbu. Dvojica sa zoznámila vlani počas skúšok inscenácie opery Manon Lescaut v rímskej opere a už po štyroch mesiacoch sa zasnúbila.

Túžba po potomkovi

Eyvazov, ktorý sa netají túžbou po potomkovi, je podľa vlastných slov vo Viedni vždy, keď to je možné. Ako umelec je stále na cestách, a tak nie je jednoduché mať domov. Avšak vo Viedni sa tenorista cíti doma. Anna Netrebko pochádzajúca z ruského Krasnodaru, ktorá disponuje už dlhší čas rakúskym cestovným pasom, je vyhľadávanou opernou divou na prakticky všetkých popredných scénach sveta.

Jej predchádzajúci vzťah s basbarytónistom uruguajského pôvodu Erwinom Schrottom, ktorý má od roku 2010 španielske občianstvo, sa skončil v novembri 2013 rozchodom napriek spoločnému synovi Tiagovi Aruovi (7). Novomanželku nahradí kvôli sobášu v predstavení Verdiho Johanky z Arku na scéne milánskej La Scaly 2. januára 2016 Erika Grimaldiová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok