Guardiola po sezóne končí na lavičke Bayernu, náhradník je známy

TASR
20.12.2015 13:19

Španiel Guardiola bol na lavičke klubu z Mníchova od roku 2013. S klubom vyhral európsky Superpohár, majstrovstvá sveta klubov, dva bundesligové tituly a jeden Nemecký pohár. Jeho náhradníkom bude skúsený Talian.

Guardiola po sezóne končí na lavičke Bayernu, náhradník je známy
SITA/AP

Úspešný Guardiola

Pep Guardiola po aktuálnej sezóne skončí v pozícii trénera futbalistov Bayernu Mníchov. Vo funkcii ho nahradí Carlo Ancelotti, ktorý dostane rovnako ako jeho predchodca zmluvu na tri roky. Pre nedeľňajšie vydanie denníka Bild to potvrdil prezident bavorského veľkoklubu Karl-Heinz Rummenigge.

"Sme vďační za všetko, čo Guardiola pre náš klub urobil. Verím, že v aktuálnej sezóne pod jeho vedením dosiahneme ešte množstvo úspechov. V osobe Ancelottiho sme získali skúseného odborníka a už sa všetci tešíme na vzájomnú spoluprácu," povedal Rummenigge a dodal: "Bol všade úspešný, trikrát získal trofej v Lige majstrov. Carlo je pokojný a vyrovnaný odborník, ktorý dokáže zaobchádzať s hviezdami. Takého sme hľadali a našli."

Od júla 2016

Štyridsaťštyriročný Guardiola zasadol na lavičku mníchovského klubu v roku 2013. S Bayernom vyhral európsky Superpohár, majstrovstvá sveta klubov, dva bundesligové tituly a jeden Nemecký pohár. V aktuálnej sezóne patrí mužstvu v domácej súťaži prvá priečka s osembodovým náskokom pred Borussiou Dortmund a v Lige majstrov má zaručenú účasť v osemfinále. Ďalšie kroky španielskeho kouča zrejme povedú do Anglicka.

O jeho služby majú eminentný záujem manchesterské kluby City i United a po odchode Joseho Mourinha sa hovorí aj o FC Chelsea.

O dvanásť rokov starší Ancelotti začne v Bayerne 1. júla 2016. "Som nesmierne poctený, že budem trénerom Bayernu," reagoval skúsený Talian. Počas úspešnej kariéry okrem iných trofejí trikrát vyhral Ligu majstrov. Dvakrát sa mu to podarilo s AC Miláno (2003, 2007) a raz s Realom Madrid (2014). S oboma klubmi triumfoval aj na MS klubov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok