Slováci podľahli Švajčiarsku a na Arosa Challenge skončili druhý

SITA TA3
19.12.2015 23:11

Slovenská hokejová reprezentácia v sobotu popoludní prehrala 2:3 po samostatných nájazdoch s výberom domáceho Švajčiarska a na turnaji Arosa Challenge obsadila druhé miesto.

Zverenci Zdena Cígera vo finále nastúpili v porovnaní s piatkovým triumfom nad Bielorusmi 4:1 bez zraneného Radovana Puliša, ktorý má po zákroku Iľju Šinkeviča zlomený nos. Po bezgólovej prvej tretine sa Slováci ujali vedenia v 30. min zásluhou Andreja Kudrnu, no vzápätí vyrovnal Kevin Romy a Lino Martschini v presilovke upravil na 2:1 pre Švajčiarov.

V 44. min vyrovnal na 2:2 Pavol Skalický, ktorý skóroval aj v piatok proti Bielorusku. Debutant v slovenskej bránke Michal Valent v 57. min zneškodnil trestné strieľanie Brunnera, v samostatných nájazdoch obhajobu turnajového triumfu pre Švajčiarov zariadil Wieser.

Obranca Adam Jánošík a útočník Martin Bakoš si pripísali jubilejný dvadsiaty štart v národnom tíme, gólman Michal Valent absolvoval reprezentačný debut. Andrej Kudrna strelil premiérový gól v najcennejšom drese. V 62. vzájomnom zápase si Slováci pripísali 29. prehru, predtým nad Švajčiarmi 26-krát zvíťazili a sedem duelov sa skončilo nerozhodne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok