Matovič na požiadavke detektoru lži trvá

TA3, SITA
6.2.2012 17:45

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič trvá na požiadavke, aby on, predseda KDS Vladimír Palko a predseda OKS Peter Zajac absolvovali vyšetrenie na detektore lži. Položiť by im mali jedinú otázku – či niekedy v živote vzali úplatok.

Matovič na požiadavke detektoru lži trvá
SITA

„Inak nedokážeme ľuďom, že to s politikou a čistotou politiky myslíme vážne,“ povedal dnes na tlačovej besede. Pre nesúhlas Palka a Zajaca Matovičovo vyhlásenie znamená koniec kandidátky Obyčajných ľudí v súčasnej podobe.

Výhrady členov OKS, KDS, jednotky kandidátky Martina Mojžiša či dvojky Štefana Bučka, ktorí pre návrh polygrafického vyšetrenia hrozia odchodom z kandidátky, Matovič nechápe. Pripomenul, že Mojžiš sa ako redaktor podieľal na vyšetrení ľudí odsúdených za vraždu študentky Ľudmily Cervanovej a negatívnemu výsledku dôveroval. Od svojho zámeru neustúpi napriek hrozbe, že z kandidátky odídu mnohí ľudia. „Ľudia, ktorí sa boja detektora lži, nech na našu kandidátku radšej ani nejdú,“ tvrdí s tým, že čistota kandidátky je preňho dôležitejšia ako niekoľko percent hlasov.

Na tlačovej besede odporcov detektoru podľa Matoviča zaznelo viacero nezmyslov. Tvrdí, že nežiadal vyšetrenie od všetkých ľudí na kandidátke, ale len od predsedov strán. Nepáčilo sa mu tiež obvinenie, že kampaň je postavená na jednom človeku. Poznamenal, že chcel, aby sa Bučko nechal odfotiť na bilbordy, ten však odmietol.

Na kandidátke Obyčajných ľudí má KDS aj OKS po desať členov. Palko, Zajac, František Mikloško, Ondrej Dostál, Eugen Korda, Bučko aj Mojžiš dnes oznámili, že ak Matovič od nápadu s detektorom neodstúpi, odídu z kandidátky. Palko označil myšlienku za politicky primitívnu a debilnú. Podľa Zajaca na detektor chodia ľudia podozriví zo zločinov, čo nie je ich prípad.

Tlačová beseda Igora Matoviča:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok