Grécko nemá bezprostredne ultimátum pre dohodu s veriteľmi

TA3, SITA
6.2.2012 13:09

Nemenovaný predstaviteľ vlády v Aténach poprel medializované informácie, že lídri troch koaličných strán musia v pondelok vyjadriť svoj principiálny súhlas alebo nesúhlas s požiadavkami medzinárodných veriteľov.

Grécko nemá bezprostredne ultimátum pre dohodu s veriteľmi
TA3

Grécka vláda a lídri politických strán musia odsúhlasiť podmienky druhého záchranného programu od Medzinárodného menového fondu (MMF) a EÚ pred najbližším zasadnutím ministrov financií štátov eurozóny, uviedol v pondelok predstaviteľ vlády v Aténach. Predstaviteľ, ktorý si želal zostať v anonymite, však poprel medializované informácie, že lídri troch koaličných strán musia v pondelok vyjadriť svoj principiálny súhlas alebo nesúhlas s požiadavkami medzinárodných veriteľov. Hovorca jednej z koaličných strán, Panhelénskeho socialistického hnutia (PASOK), v nedeľu vyhlásil, že stranícki lídri sa musia k podmienkam záchranného programu záväzne vyjadriť do pondelka poludnia. "Žiaden konečný termín neexistuje,“ reagoval nemenovaný predstaviteľ a dodal, že dohoda politických lídrov musí byť na stole pred najbližšou schôdzkou skupiny ministrov. Jej termín zatiaľ nie je stanovený, podľa agentúry Reuters sa však pravdepodobne uskutoční ešte tento týždeň.

Ministri financií mali podľa medializovaných informácií z minulého týždňa o Grécku rokovať práve tento pondelok. Šéf skupiny Eurogroup, luxemburský premiér Jean-Claude Juncker, však v piatok uviedol, že schôdzka sa neuskutoční. Dôvodom malo byť nesplnenie všetkých podmienok, ku ktorým sa Grécko zaviazalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok