Capello nesúhlasí s trestom FA pre Terryho

SITA
6.2.2012 11:42

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello nesúhlasí s rozhodnutím Anglickej futbalovej asociácie (FA) zbaviť Johna Terryho kapitánskej pásky.

Capello nesúhlasí s trestom FA pre Terryho
SITA

Stopérovi FC Chelsea sa stal osudným incident z ligového stretnutia proti Queens Park Rangers, v ktorom mal rasisticky uraziť Antona Ferdinanda. "Som zástancom prezumpcie neviny, Terryho by sme nemali potrestať skôr, než o incidente rozhodne súd. Povedal som to aj predstaviteľom FA. Nesúhlasím s tým rozhodnutím," nechal sa počuť taliansky kormidelník.

O Terryho vine či nevine rozhodne súd 9. júla, teda po skončení majstrovstiev Európy v Poľsku a na Ukrajine. "Až do uzavretia tejto kauzy sa Anglická futbalová asociácia rozhodla, že John Terry nebude kapitánom národného výberu. Kapitánska páska je symbolom veľkej zodpovednosti na ihrisku i mimo neho, od jej držiteľa sa vyžadujú výnimočné vlastnosti," konštatuje sa v stanovisku FA.

Nejde o prvý Terryho disciplinárny prehrešok, ktorý viedol k strate pozície reprezentačného lídra. V roku 2010 sa mu takto vypomstila milenecká aféra s partnerkou Wayna Bridgea, ktorý bol vtedy jeho spoluhráčom v Chelsea i anglickom výbere.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok