Rozhodujúca stotina sekundy. Vlhová víťazkou slalomu Európskeho pohára v Nórsku

SITA
8.12.2015 15:12

Petra Vlhová v Nórsku potvrdila výbornú formu z nedávnych pretekov SP v Aspene, kde skončila jedenásta a siedma.

Rozhodujúca stotina sekundy. Vlhová víťazkou slalomu Európskeho pohára v Nórsku
SITA/AP

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová zvíťazila v utorkovom slalome v rámci Európskeho pohára v alpskom lyžovaní v nórskom Trysile. V súčte oboch kôl 20-ročná Liptáčka predstihla Švédku Ylvu Staalnackeovú o jedinú stotinku sekundy. Aj tretia priečka v konečných výsledkoch patrí švédskej slalomárke, Emelie Wikströmová zaostala o 29 stotín.

Víťazka pondelkového obrovského slalomu Rakúšanka Stephanie Brunnerová skončila šiesta. Druhá Slovenka v pretekoch Barbara Kantorová nedokončila 2. kolo. Informuje o tom "živá" sekcia server pretekov EP v Trysile.

Vlhová v Nórsku potvrdila výbornú formu z nedávnych pretekov Svetového pohára v Aspene, kde skončila jedenásta a siedma. V Trysile absolvovala aj obrovský slalom, kde si pripísala tretie miesto a dostala sa na čelo celkového hodnotenia Európskeho pohára.

Pre Vlhovú boli preteky v Nórsku prípravou na víkendové dve podujatia Svetového pohára vo švédskom Aare, kde by mala absolvovať slalom aj obrovský slalom. 

Výsledky - Európsky pohár: 

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Petra Vlhová (SR) 1:57,46 min, 2. Ylva Staalnackeová +0,01, 3. Emelie Wikströmová (obe Švéd.) +0,29. 

Poradie v Európskom pohári (po 2 pretekoch):
1. Petra Vlhová (SR) 160 bodov, 2. Stephanie Brunnerová (Rak.) 140, 3. Simone Wildová (Švaj.) a Ylva Staalnackeová (Švéd.) po 80.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok