Marocký žiadateľ o azyl zranil v Nemecku policajtov, sympatizuje s džihádistami

TASR
7.12.2015 19:46

Žiadateľ o azyl, pôvodom z Maroka, zranil v Nemecku troch policajtov. Pri jeho pacifikovaní bol použitý paprikový sprej.

Marocký žiadateľ o azyl zranil v Nemecku policajtov, sympatizuje s džihádistami
SITA/AP

Nemal platný lístok

O útok žiadateľa o azyl marockého pôvodu na príslušníkov nemeckej spolkovej polície v Osnabrücku informovali tamojšie webové stránky hasepost.de a haz.de s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa nich 23-ročný Maročan zaútočil na dvoch príslušníkov spolkovej polície ešte v nedeľu podvečer na Hlavnej železničnej stanici v Osnabrücku. Počas ataku dal jasne najavo svoje sympatie k džihádistom z tzv. Islamského štátu.

Policajná patrola bola predtým alarmovaná v súvislosti so snahou žiadateľa o azyl cestovať bez platného cestovného lístka. K útoku na hliadku došlo počas preverovania jeho totožnosti. Násilníka napokon spacifikovali až za pomoci tretieho privolaného policajta a paprikového spreja. Informovali o tom nemecké webové stránky hasepost.de a haz.de.

Pľul a hrýzol policajtov

Zadržaný pri tom velebil arabsky IS a pokrikoval Alah je veľký dokonca v čase, keď ho policajti spútaného odvádzali v putách z dejiska incidentu. Jeho agresivita pokračovala aj na policajnej stanici, kde sa neustále pokúšal pľuť na policajtov a pokúsil sa dokonca jednému z nich zobrať služobnú zbraň.

Po prevoze na jednu z miestnych kliník mohli násilníkovi odobrať krv iba za cenu ďalších značných problémov.
Jeden z policajtov, ktorí sa stali terčom útoku, utrpel vážne zranenie kolena, druhý fraktúru rebier, ako aj zranenie hornej končatiny, ktoré spôsobilo uhryznutie útočníka. Ani jeden z nich zatiaľ nie je práceschopný. Tretí z policajtov vyviazol so zranením ruky, ktoré mu však umožňuje pracovať.

Nemecké orgány činné v trestnom konaní zatiaľ nemajú indície, že by bol útočník v kontakte s IS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok