Víťazom 46. ročníka Super Bowl New York Giants

TASR
6.2.2012 06:55

Víťazom finále ligy amerického futbalu NFL Super Bowl sa v noci z nedele na pondelok v Indianapolise stali hráči New York Giants.

Víťazom 46. ročníka Super Bowl New York Giants
SITA

Tí si poradili s New England Patriots 21:17 a v repríze finálového zápasu spred štyroch rokov, keď tiež senzačne zdolali favorizovaných Patriots, získali už ich štvrtý prestížny titul.

Za najužitočnejšieho hráča finále (MVP) vymenovali quarterbacka Giants Eliho Manninga. Jeho náprotivok v tíme Patriots Tom Brady nepridal na jeho konto štvrtý prsteň za víťazstvo v Super Bowle po rokoch 2002, 2004 a 2005 a nevyrovnal sa takým legendám akými sú Terry Bradshaw či Joe Montana.

Patriots boli síce aj v tomto roku favoritmi, keď mali za sebou 10-zápasovú sériu výhier, ale najlepší tím Americkej Futbalovej Konferencie (AFC) zlyhal v najnepríjemnejšom čase. Giants iba tesne postúpili do play off s bilanciou 9 víťazstiev a sedem prehier, už v základnej časti Giants v priamom súboji prekvapujúco New England zdolali 24:20.

V dramatickej koncovke dosiahli Giants víťazný touchdown iba 57 sekúnd pred koncom a v záverečných sekundách sa už nepodarilo Bradymu zvrátiť vývoj zápasu. Manning skompletizoval 30 z 40 prihrávok a nahádzal 296 yardov. "Bola to divoká sezóna. Som pyšný na toto mužstvo, chlapci verili a neuhli ani o centrometer. Je skvelé opäť vyhrať Super Bowl," povedal Manning.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok