Naplnili sa hrozby islamistov? Neznámy muž dobodal v metre troch ľudí

CNN Twitter TA3 ČTK
6.12.2015 00:22

Neznámy muž na východnej stanici londýnskeho metra dobodal troch ľudí. Jeden z nich utrpel vážne zranenia. Polícia útočníka zatkla.

Vážne zranenia spôsobil jednému z cestujúcich v londýnskom metre muž, ktorý na okoloidúcich zaútočil nožom. Kričal pri tom údajne "To je za Sýriu". Ďalší dvaja ľudia počas incidentu utrpeli ľahké zranenia. Britská polícia prípad vyšetruje ako teroristický čin, informovala agentúra Reuters.

Páchateľa sa polícii podarilo zadržať krátko po útoku, ktorý sa odohral na stanici Leytonstone v severovýchodnej časti Londýna. Použila pri tom údajne elektrický paralyzér. "Považujeme to za teroristický incident," uviedol šéf protiteroristickej jednotky londýnskej polície Richard Walton.

Tvrdenie servera Evening Standard, že motívom činu by mohla byť odplata "za Sýriu", Walton odmietol komentovať. V Británii platí druhý najvyšší stupeň protiteroristických opatrení. To znamená, že útok je "vysoko pravdepodobný".

Vláda tento stupeň zaviedla vlani v auguste pre ohrozenie súvisiace s činnosťou organizácie Islamský štát. Bojovať za IS do Sýrie a Iraku odišla i rada britských občanov, ktorí sa podľa Londýna môžu vracať späť do vlasti a páchať teroristické útoky. Britskí zákonodarcovia schválili zapojenie svojej krajiny do bombardovania pozície IS v Sýrii.

Upozorňujeme, že niektoré zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov a citlivé osoby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok